Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact
Cautare

Cont utilizator

Ultimele noutati Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017
Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017
In atentia membrilor Ro Club Maraton: va comunicam preturile speciale la concursurile organizate de ABRC in acest an. Ceea ce trebuie sa platiti... Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017

Concursuri Furtuna (tristetea unui alergator singuratic)
Odata mai demult cam pe vremea asta, cand iarna a inceput sa castige teren cu zile mai reci si nopti geroase, am iesit seara... Furtuna (tristetea unui alergator singuratic)

Antrenament Cum sa ne facem timp sa alergamCum sa ne facem timp sa alergam
“Nu am suficient timp.” Acesta este principalul motiv pentru care oamenii spun ca nu alearga. Sau pentru care... Cum sa ne facem timp sa alergam

Nutritie Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adiposSuplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos
Traim intr-un secol in care cele mai populare boli au la baza dezechilibre metabolice, asa cum sunt dislipidemiile si obezitatea.... Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos

Sanatate Shiatsu, atingerea care vindecaShiatsu, atingerea care vindeca
Shiatsu este un stil de masaj fondat in Japonia prin combinarea de tehnici de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie... Shiatsu, atingerea care vindeca
Sunteti aici :: FORUM » Maratoane in Ro » 6 august 2011, primul maraton din Moldova, intre Marasti si Marasesti, Maratonul "Pe aici nu se trece!"

6 august 2011, primul maraton din Moldova, intre Marasti si Marasesti, Maratonul "Pe aici nu se trece!"Open thread 6 august 2011, primul maraton din Moldova, intre Marasti si Marasesti, Maratonul "Pe aici nu se trece!"

-Offline IlieRosu
Membru Ro Club MaratonIlieRosuTrimite Mesaj
Din Noiembrie 2009
Oras / Locatie : Bucuresti
Miercuri, 22 Iunie 2011 15:54
ASOCIATIA ROMANA PENTRU PROPAGANDA SI ISTORIE AERONAUTICA € ARPIA, filiala Focsani, n colaborare cu Ro Club Maraton si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Vrancea, organizeaza pe 6 august 2011, primul maraton din Moldova, Maratonul € PE AICI NU SE TRECE! € , pe un traseu inedit, desfasurat intre localitatile Marasti si Marasesti, unde armata romana a purtat cele mai crancene batalii in primul razboi mondial, umplandu-se de glorie.

€ Si pe aici nu se trece! € , a spus atunci generalul Eremia Grigorescu implusionandu-si ostasii sa apere poarta Moldovei, in fata armatei germane, in timpul Primului Razboi Mondial. In cinstea victoriei din 6 august 1917, la Marasesti a fost inaltat, intre 1919 si 1938, unul dintre cele mai maiestuoase mausolee din Europa.

Žn inima romanilor, aceasta batalie are un loc special datorita eroismului de care au dat dovada ostasii romani si a faptelor de arme ale sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, capitanului Grigore Ignat, generalului Eremia Grigorescu, dar mai ales datorita legendarei expresii € Pe aci nu se trece! € .

In semn de recunostinta, in amintirea ostasilor romani care s-au jertfit in acele lupte pentru Romania, maratonistii vor purta cu ei pe intreaga cursa, drapelul Romaniei si o torta aprinsa. Startul va fi dat din fata monumentului de la Marasti, traseul trecand prin fata monumentului inchinat Ecaterinei Teodoroiu, de la Straoane, monumentului din Panciu, monumentul € Pe aici nu se trece € , de la Tisita si se va incheia la mausoleul de la Marasesti.

Detalii gasiti AICI.


1 2 3 4 5 >
Pagina 1 din 5
Offline dianagal
Membru Forumdianagal
Din Decembrie 2009
Oras / Locatie : Bucuresti
Miercuri, 22 Iunie 2011 16:06
2. sa faca dovada ca a alergat in ultimii 2 ani un maraton clasic, intr-un timp de maxim 4 ore"
Verysad Si chiar cautam un concurs pentru inceputul lui august...

...............
diana.jors@gmail.com
Offline Ana Maria
Membru Ro Club Maraton
Din Februarie 2009
Oras / Locatie : Bucuresti
Miercuri, 22 Iunie 2011 20:11
Lasa, Diana, ca la anul.... Up ne antrenam si o sa indeplinim si criteriul asta.
Este foarte frumoasa ideea, felicitari organizatorilor.
Offline Sebastirun
Membru Ro Club MaratonSebastirun
Din Mai 2008
Oras / Locatie : Baia Mare
Miercuri, 22 Iunie 2011 23:11
In semn de recunostinta, in amintirea ostasilor romani care s-au jertfit in acele lupte pentru Romania, maratonistii vor purta cu ei pe intreaga cursa, drapelul Romaniei si o torta aprinsa

Poate de aceea au introdus criteriul cu minim 4 ore. Este dificil sa alergi 46 km cu o torta aprinsa in mana
...............
Daca crezi ca poti sau daca crezi ca nu poti, oricum ai dreptate.
Offline Hadrian
Membru Forum
Din Octombrie 2009
Oras / Locatie : Brasov
Miercuri, 22 Iunie 2011 23:51
Sau poate este o ratiune legata de inchiderea circulatiei si aprobarile de la politie. Daca retin bine, mausoleul este situat pe o artera importanta de circulatie, deci nu este exclus sa fie ceva legat de trafic.
...............
http://runnerwolf.blogspot.com/
Offline Cosmin Rogoveanu
Membru Ro Club MaratonCosmin Rogoveanu
Din Ianuarie 2011
Oras / Locatie : Bucuresti
Joi, 23 Iunie 2011 07:18
O alergare exclusivista...
...............
http://facebook.com/rogoveanu
Offline shri_ady
Membru Forumshri_ady
Din Iunie 2010
Oras / Locatie : Targoviste
Joi, 23 Iunie 2011 07:56
o fi vre-o garantie ca, daca am alergat acum 2 ani sub 4 ore, acum, la acest maraton, voi alerga tot cu acea viteza? cred ca ar fi fost frumos sa fie gandit cu cat mai multi participanti, mai ales ca nu este chiar un maraton in sine daca exista si obligatia de a alerga cu ceva in mana... nu va avea nici o valoare timpul realizat, deci, cu atat mai mult va fi important mesajul dus de numarul cat mai mare de alergatori... oricum, fiecare organizator gandeste si organizeaza cum vrea...
Offline FlorinC
Membru ForumFlorinC
Din Mai 2011
Oras / Locatie : Bucuresti
Joi, 23 Iunie 2011 08:52 La dovada s-a strecurat o mica gresala
2. sa faca dovada ca a alergat in ultimii 2 ani un maraton clasic, intr-un timp de maxim 3 ore". Deci 3 nu 4.
Fara suparare, nu oricine poate aleerga langa dl comandor Rosu. Pentru ceilalti exista semimaratonul de la Sf Gheorghe (30.07) si supermaratonul de la Miercurea Ciuc (07.08).


Offline whynot
Membru Ro Club Maratonwhynot
Din Decembrie 2009
Oras / Locatie : Constanta
Joi, 23 Iunie 2011 11:52
Haideti sa nu fim de la inceput carcotasi.Eu ,citind anuntul organizarii maratonului pe forum cat si pe site-ul d-lui Ilie Rosu am inteles urmatoarele:

1. un grup de maratonisti va purta pe intreaga cursa, o torta aprinsa si Drapelul Romaniei € deci nu toti maratonistii.
2. alergatorul trebuie sa faca dovada ca a alergat in ultimii 2 ani un maraton clasic, intr-un timp de maxim 4 ore € nu 3 ore cum a specificat FlorinC. Personal cred ca era suficient prima parte a frazei , pana la virgula.
3. Ro Club Maraton este parte a acestui proiect- ar putea prin coordonatorii acestui proiect sa modifice acest criteriu de participare, pentru o participare mai larga, sau ar putea sa ne comunice motivul pentru care s-a luat in considerare aceasta conditie, mai ales ca faptul ca cineva care a terminat maratonul acum 2 ani in 4 ore si nu s-a mai antrenat (sau a suferit o accidentare) nu mai poate garanta ca il va termina pe acesta tot in 4 ore de exemplu.Ar putea sa se introduca TIMP MAXIM de terminare a cursei, dupa care fiecare participant va fi pe cont propriu,exonerand astfel organizatorul de viitoare eventuale evenimente nedorite.Aici ar trebui sa tina seama fiecare participant ca traseul este mai lung decat maratonul classic iar ceea ce este cel mai important din punctul meu de vedere este caldura (luna august, drum in totalitate prin soare , fara umbra € ok ,startul se da la 6 dimineata veti spune, poate si prezenta circulatiei rutiere) .

Dealtfel,cred ca este o conditie discriminatorie pentru cei ce vor sa participe ,iar conform

Art. 7. Principii de functionare ale Clubului RoClub Maraton:
1. nediscriminare pe criterii de apartenenta de sex, varsta, rasa, educatie, pregatire profesionala, capacitate fizica, performante anterioare etc.;
3. Clubul poate desfasura activitati daca acestea nu contravin scopului asociatiei.

ma intreb daca conditia impusa nu se bate cap in cap cu aceste articole.

Regulamentul de desfasurare al maratonului, va fi afisat in detaliu in urmatoarele zile asa cun am citit pe site-ul d-lui Ilie Rosu, deci putem sa tragem sperante ca se pot aduce modificari in sensul celor prezentate mai sus.

Daca nu se vor face modificari, noi, cei din linia a-II-a vom ramane cu coada intre picioare, facem stanga € nprejur si vom cauta alte alergari.Dar nu vom fi mandrii de ceea ce ne-au pregatit CEI DIN LINIA a-I-a, nu? Ca doar € € € PE AICI NU SE TRECE !!
Spor la antrenamente!!

...............
iuliandideanu@yahoo.com ; https://iuliandideanu.wordpress.com
Offline Simon
Membru Ro Club MaratonSimonTrimite Mesaj
Din Mai 2010
Oras / Locatie : Bucuresti
Joi, 23 Iunie 2011 12:59
Este intr-adevar un maraton inedit.

Orice concurs are un regulament. Insa conditiile nu sunt chiar conditii, ci recomandari. Cred ca e suficient sa va aratati intentia de a participa, pentru ca sa nu va "alunge" nimeni de la start. Parerea mea.
Mai interesanta mi se pare ora de Start, 6 AM.

Este mare aglomeratie in acel week-end. Tot pe 6 August este si Maratonul Montan Retezat, iar Duminica, pe 7 August, SuperMaratonul de la Miercurea Ciuc.

Eu unul vreau sa ajung si in Vrancea si la Miercurea Ciuc, a 2-a zi.
...............
www.florinsimion.com/blog
Offline Cosmin Rogoveanu
Membru Ro Club MaratonCosmin Rogoveanu
Din Ianuarie 2011
Oras / Locatie : Bucuresti
Joi, 23 Iunie 2011 14:18
Eu cred ca mai degraba neinfricatul maratonist Ilie Rosu s-a pripit in organizarea acestei curse, o avea experienta in alergari multe dar ii lipsesc tactul, marketingul si consilierea de specialitate.

Frumoasa initiativa, dar atat, prevad ca ori va ramane la stadiul de idee din pacate.
...............
http://facebook.com/rogoveanu
Offline whynot
Membru Ro Club Maratonwhynot
Din Decembrie 2009
Oras / Locatie : Constanta
Joi, 23 Iunie 2011 15:12
@ Cosmin
Sa nu mergem prea departe cu aprecierile personale ,cred ca este un proiect bun dar ca toate lucrurile de pe lume poate fi imbunatatit.Si pentru asta trebuie sa ne spunem punctele de vedere, poate organizatorii mai pot modifica ceva, sau nu pot,depinde si de conditiile de care sunt ei constransi .Noi putem avea doar o atitudine constructiva, de fair play si recunostinta pentru cineva care se straduie sa organizeze un maraton, fie ca ne place sau nu.

@Simon
Se pare ca avem surse de informare diferite, eu am citit destul de clar: "Pentru a se inscrie la competitie, concurentii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii " - nu recomandari, nu pareri, sunt CONDITII. Daca ai alte surse, te rog sa ni le dezvalui,doar nu sunt secrete Nono. Prefer sa citesc asta de la organizatori si nu can-can-uri, pentru a avea posibilitatea de a alege corect, in cunostinta de cauza.Iar ca sa ajung la start, in afara competitiei, m-as simti a 5 roata la caruta, in plus nu voi putea beneficia de punctele de hidratare, recunoasterea faptului ca am alergat la acest marathon, eventual transport la intoarcere ,etc.

Se pare ca motivul pentru care s-a specificat 4 ore este acesta:

"Am impus aceasta conditie pentru ca vrem ca in maxim 5 ore sa ajungem la mausoleul de la Marasesti, unde au loc manifestari cu ocazia zilei de 6 August. Vrem ca toti participantii care iau startul sa ajunga la Marasesti. O sa studiem o varianta de maraton, daca cererile vor fi mai multe si oamenii chiar vor sa aduca un omagiu Armatei Romane, cu plecare de la km 4, tot la ora 06.00, cu o limita de timp undeva la 4 ore si jumatate."

Deci ,daca sunteti hotarati sa participati ,nu ne ramane decat sa militam pentru maratonul cu plecare de la km 4,(cu toate ca suna cam aiurea: Alergam la maraton, dar furam startul cu 4 km) si sa sensibilizam organizatorii.
Haideti curaj, numaratoarea a inceput deja.
...............
iuliandideanu@yahoo.com ; https://iuliandideanu.wordpress.com
Offline Serban DAMIAN
AdministratorSerban DAMIAN
Din Decembrie 2007
Oras / Locatie : Bucuresti
Joi, 23 Iunie 2011 15:20
Atentie mare!

Ro Club Maraton este PARTENER MEDIA al acestui proiect initiat de colegul Ilie Rosu.
Regulamentul, conditiile de participare si orice altceva ce tine de acest proiect - toate acestea sunt concepute de dl. Rosu.
Asadar cu el trebuie sa discutati. Cu aceasta ocazie il rog sa raspunda aici intrebarilor voastre.
...............
Dr. Serban Damian, presedinte Ro Club Maraton
Offline IlieRosu
Membru Ro Club MaratonIlieRosuTrimite Mesaj
Din Noiembrie 2009
Oras / Locatie : Bucuresti
Joi, 23 Iunie 2011 21:34
Bu uitati:
Pe data de 06.08.2011 se va da startul la prima editie a maratonului Retezat..
Pe data de 07.08 2011 va fi a 10 - a editie a supermaratonului Miercurea Ciuc.

Multumesc. membrilor Ro Club Maraton pentru incurajarile exprimate mai sus. Chiar credeti ca daca am fi dispus de logistica necesara, n-am fi facut din aceasta cursa, una de masa? Mi-as fi dorit insa ca Ro Club Maraton sa fie mai mult decat decat un partener media., dar distanta mare pana in zona de concurs si desfasurarea altor concursuri de acelasi tip, in aceeasi perioada, au facut ca lucrurile sa inceapa printr-o promovare pe site-ul clubului.
In primul rand, noi nu dispunem de logistica necesara pentru a face din aceasta competitie un maraton de masa. Deocamdata totul este doar pe hartie.
In al doilea rand, conditia de inscriere, un maraton clasic de 4 ore in ultimii doi ani, startul la ora 6 dimineata, au fost masurile cele mai la indemana pentru a incerca sa-i protejam pe concurenti. Se va alerga la inceputul lui august, iar jumatate din cursa se desfasoara intr-o zona de campie si va fi foarte cald.

Ca sa vedeti despre ce este vorba, domnilor Dideanu si Grizon, va invit in comitetul de organizare ca sa vedeti cu ce probleme ne confruntam si o sa vedem atunci daca mai aveti chef de glume. Ideea organizarii acestui maraton a fost a mea, reusind sa atrag alaturi de mine o organizatie de pensionari - fosti aviatori, carora am incercat sa le insuflu cate ceva, atat cat m-am priceput eu, din spiritul maratonului..Practic aceasta cursa se naste din entuziasmul acestor oameni in varsta, de a aduce un omagiu ostasilor romani care au luptat in primul razboi mondial. Grizon, te apreciez pentru spiritul tau mobilizator, dar cu parere de rau ai luat la tinta pe cine nu trebuia.
Am realizat ca nimeni nu vrea sa riste, nici chiar Ro Club Maraton. Implicarea in organizarea unui maraton desfasurat pe jumatate din distanta sa la campie, la inceputul lunii august, reprezinta un mare risc, o nebunie, asa ca va rugam sa intelegeti de ce nu riscam nici noi.
Offline GabAdrian
Membru Ro Club MaratonGabAdrian
Din Ianuarie 2010
Oras / Locatie : Bucuresti
Joi, 23 Iunie 2011 22:12
Initiativa de a realiza acest eveniment e mai mult decat laudabila, iar cauza pt care alergi depaseste simpla dorinta de autodepasire si de a parcurge cei 42/46km.

Spor in organizarea evenimentului!

Numai bine !
Adrian
Offline whynot
Membru Ro Club Maratonwhynot
Din Decembrie 2009
Oras / Locatie : Constanta
Vineri, 24 Iunie 2011 02:17
Pentru ca observ ca nu am fost intelesi corect ,revin cu precizari : Noi toti alergatorii de pe forum suntem bucurosi cand mai aflam de organizarea unui marathon/cros/concurs de alergare si dorim sa dam o mana de ajutor prin participarea la eveniment ca si recunostinta ca exista cineva care s-a ocupat de eveniment, si prin participare sa putem face o traditie .. .asta spre binele nostru, al copiilor nostrii, a generatiilor de alergatori care vor veni dupa noi care sa nu mai tanjeasca dupa concursuri in afara tarii pentru ca la noi nu exista evenimente.Si de ce nu, si pentru educatia acestui neam care sa nu mai puna intrebari penibile atunci cand vad alergatori ( vezi comentariile facute de localnici alergatorilor din proiectul TransRomaniaRun) Din fericire, lucrurile au inceput sa se mai miste si pe la noi ... .

Discutiile acestea pe forum referitoare la aceste evenimente sunt purtate in dorinta de a ajuta organizatorii, competitorii,de a ne sustine ideile,de a impartasi experiente, de a fi un factor constructiv si nu distructiv , fara a va leza in vreun fel.Faptul ca am " aprofundat " nitel acest marathon a fost datorita faptului ca NU AU EXISTAT informatii complete, si de aici fiecare a inteles/banuit ce a putut.Mai mult, titlul este " primul maraton din Moldova " . abia apoi am vazut ca sunt conditii de participare (pentru elite,exclusivista,discriminatorie cum zic unii sau altii) care contravin statutului RO Club Maraton, dar care este totusi partener,chiar daca partener media.Daca conditia ar fi fost sa fim inalti (peste1.85m), blonzi, eventual exclusi etnicii (ca sa atac toate punctele din statut)? Ar mai fi fost partener?

Mi-am pus atunci intrebarea fireasca (morala) :daca organizatorul concursului are conditii de participare care contravin STATUTULUI clubului, este moral,normal,legal ca Ro Club Maraton sa-I fie partener , sub orice forma? . Probabil ca da, traim in Romania si s-au mai vazut astfel de lucruri (vezi cazul conditiilor licentierii echipelor de fotbal din Liga I- ca sa dau un exemplu proaspat unde ne-am facut de rasul lumii cu :uite regulamentul/ nu e regulamentul).

Daca evenimentul ar fi fost promovat pe site-ul RoClub cu nenumarate conditii draconice si nu ar fi fost implicat clubul, intr-o forma sau alta,nu aveam nici un comentariu ,pentru ca ati fi fost o persoana/asociatie privata care organizeaza un eveniment in conditii impuse de dvs (financiare,organizatorice). Dar prin participarea clubului , lucrurile se schimba.Pentru ca trebuiesc respectate niste statute, principii de functionare, etc. Gresesc undeva? Probabil nu voi primi raspuns la intrebarea mea, dar m-am obisnuit deja.

Prin invitatia dvs. de a participa la alte concursuri (Retezat/M.Ciuc) sa intelegem ca " apele " referitoare la acest marathon au fost limpezite definitiv ? .Deasemeni ajutorul a 2 persoane aflate la mare distanta fata de locul maratonului ar putea fi mai mare decat ajutorul ARPIA si a Consiliul Judetean pentru Sport Vrancea? Ma indoiesc.Dar daca doriti , va stau la dispozitie.

Oricum, eu trag inca sperante ca se va putea elimina interdictia de 4 ore pentru participare (pentru a putea sa-mi planific restul concediului din timp),Ro Club Maraton va intra astfel in " legalitate " cu parteneriatul media si .... de ce nu, toata lumea va fi multumita.Iar eu promit sa-mi imbunatatesc timpul de alergare si sa nu ma fac de ras.Grizon?....poate va purta steagul si torta, ca pe strazile Constantei in prima etapa TRR, era in fruntea plutonului ... . si avea o energie ..... . Inca il banuiesc ca s-a alimentat cu Duracel .Nodding

Sa traiti!!

...............
iuliandideanu@yahoo.com ; https://iuliandideanu.wordpress.com
1 2 3 4 5 >
Pagina 1 din 5


Total membri 3650 (lista membri), total subiecte 2557, numar total de postari 35974.
Ultimii membri inregistrati pe forum : bobo70, Cretescu, bomberman32, Willy24, CatalinG, ajay, Ana Maria L., online acum 0.

Astazi isi serbeaza ziua de nastere : andraioana89, arty2000, Bluebunny, costronaru, daniel.ormuz, dras, Jule, Luiza Andrei, master zen, Paul Gabriel, RaduBoloveschi, Ryad, StefanC, zen

= subiectul este public, = subiectul este inchis, = subiectul este arhivat, = Online, = Offline,


Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2019. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007