Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact
Cautare

Cont utilizator

Ultimele noutati Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017
Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017
In atentia membrilor Ro Club Maraton: va comunicam preturile speciale la concursurile organizate de ABRC in acest an. Ceea ce trebuie sa platiti... Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017

Concursuri Furtuna (tristetea unui alergator singuratic)
Odata mai demult cam pe vremea asta, cand iarna a inceput sa castige teren cu zile mai reci si nopti geroase, am iesit seara... Furtuna (tristetea unui alergator singuratic)

Antrenament Cum sa ne facem timp sa alergamCum sa ne facem timp sa alergam
“Nu am suficient timp.” Acesta este principalul motiv pentru care oamenii spun ca nu alearga. Sau pentru care... Cum sa ne facem timp sa alergam

Nutritie Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adiposSuplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos
Traim intr-un secol in care cele mai populare boli au la baza dezechilibre metabolice, asa cum sunt dislipidemiile si obezitatea.... Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos

Sanatate Shiatsu, atingerea care vindecaShiatsu, atingerea care vindeca
Shiatsu este un stil de masaj fondat in Japonia prin combinarea de tehnici de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie... Shiatsu, atingerea care vindeca
Sunteti aici :: FORUM » Alte discutii » Club 25 de MARATOANE Romania

Club 25 de MARATOANE RomaniaOpen thread Club 25 de MARATOANE Romania

-Offline Daniel Lixandru
Membru Ro Club MaratonDaniel Lixandru
Din Septembrie 2010
Oras / Locatie : Bucuresti
Vineri, 9 Septembrie 2011 15:15

In urma cu cateva luni un amic a venit cu ideea de a face CLUB 25 DE MARATOANE. Mi s-a parut o idee interesanta, asa ca ne-am gandit si la cateva criterii pentru a intra in acest club. Este practic o lista cu cei care au alergat cel putin 25 de maratoane.

Am discutat cu mai multi colegi din club, mai experimentati si mai incepatori si se pare ca este motivant pentru cei carora fac o pasiune din alergarea maratoanelor.

Criterii pentru intrarea in � CLUB 25 DE MARATOANE � :

- Cel putin 25 de maratoane sau ultramaratoane oficiale alergate (de asfalt si montane)

- Cel putin 2 maratoane de asfalt

- Cel putin 5 maratoane alergate in Romania, din care cel putin unul pe asfalt

Putem diferentia, in timp, pe masura ce vom avea din ce in ce mai multi oameni in club 25, club 50, club 75 si club 100.

In lista pot sa intre toti cei care au 20 de maratoane, in postura de candidati.

Fiecare membru va primi cate un tricou, diploma, medalie (functie si de resursele finaciare pe care le vom avea).

In acest moment eu stiu cativa oameni care indeplinesc criteriile: Ilie Rosu, Danut Cernat, Ilie Victor, Daniel Lixandru. Sunt convins ca sunt mai multi alergatori care indeplinesc criteriile.

Acum sunt in cautarea celor care indeplinesc criteriile. Ii rog sa-mi trimita pe email daniel.lixandru@corporeanima.ro lista cu maratoanele alergate (an, localitate), precum si urmatoarele date: Nume � Data nasterii � Primul Maraton (an) � Nr. Maratoane de oras � Nr. Maratoane montane � Nr. Ultrmaratoane � Nr. total � Cel mai bun timp � Maraton 25 (data si locatia)


1 2 3 >
Pagina 1 din 3
Offline GabAdrian
Membru Ro Club MaratonGabAdrian
Din Ianuarie 2010
Oras / Locatie : Bucuresti
Vineri, 9 Septembrie 2011 23:32
Foarte tare ideea. Mai am 24 de maratoane si vin si eu. :)
Presupun ca sunt multe persoane cu peste 20 de maratoane.
Chiar sunt curios cati oamenii se vor inscrie in prima faza.
Offline Mugur
Membru Ro Club MaratonMugur
Din Mai 2009
Oras / Locatie : Bucuresti
Vineri, 9 Septembrie 2011 23:39
Maratonul alergat in cadrul unui Ironman se pune la numaratoare? Confused
...............
I swear i will use Google before asking dumb questions !
Offline Oana Badea
Membru Ro Club Maraton
Din August 2009
Oras / Locatie : Romania
Sambata, 10 Septembrie 2011 00:49
Mai exista persoane care se pot inscrie deja in acest club: Serban Chiurlea, Christian Chiurlea, Corin Zinz (sper sa nu ma insel), Gabriel Solomon, care au deja peste 25 de maratoane, din care Gaby este cu certitudine cel mai tanar alergator care are peste 25 de maratoane.
Offline micuLRunner
Membru Ro Club MaratonmicuLRunner
Din Decembrie 2007
Oras / Locatie : Bucuresti
Sambata, 10 Septembrie 2011 21:09 Clubul din cadrul... clubului!
ce nu imi apare mie clar din postare este daca avem de-a face cu o loja / nisa / factiune / grupare minoritara / aripa-disidenta, etc. sau asistam la nasterea unui nou club chiar din mijlocul Ro Club Maraton! Smirk ca o secventa din clasicul Allien 1 ;)
nu stiu de ce dar parca m-as afla pe forumul stelistilor / dinamovistilor unde un grup de binevoitori propune schimbarea echipamentului cu unul nou, in culori alb - visiniu... :)

OK -- daca acest CLUB 25 este doar a sectiune a 'elitistilor' respectiv a celor cu experianta mai bogata, din cadrul Ro Club Maraton, atunci DA, nu poate fi decat o initiativa laudabila (si 'votabila' ); asta insa imediat ce se vor clarifica cateva inerente nelamuriri, cum ar fi chestiunea ridicata de Mugur sau daca un participant la TRR 2011 de exemplu 'intra' cu 14 maratoane ori daca se accepta si proba cu trei martori (care au fost de fata la primul maraton, completat in parcul x din orasul y, etc.
Noway x 25

Offline Daniel Lixandru
Membru Ro Club MaratonDaniel Lixandru
Din Septembrie 2010
Oras / Locatie : Bucuresti
Duminica, 11 Septembrie 2011 07:21
Salutare,

Cred ca maratonul din cadrul unui Ironman (oficial) poate fi introdus in lista. Orice cursa oficiala poate fi introdusa pe lista.
TRR mi se pare o cursa in sine, un ultramaraton in etape, asa ca nu cred ca poate fi pusa ca 14 maratoane. Nu stiu daca poate fi considerata o cursa oficiala, stiind de la Serban Chiurlea ca a pornit-o doar ca un proiect personal. Pentru proba de alergare cu 3 martori il invit pe Liviu sa faca o lista speciala.
Clubul, repet, este o lista cu cei care au alergat minim 25 de maratoane. Lista este deschisa oricarui alergator, membru sau nu al unui club. Sunt convins ca sunt oameni care alearga maratoane pe care s-ar putea sa nu-i cunoastem. Practic este o mica recunoastere a celor care au facut o pasiune din alergarea maratoanelor si-au dedicat energia si timpul in aceasta directie.
Aceasta idee are ca model club 100 maratoane, asa cum am vazut in alte tari cu o istorie mai mare in ale alergarii. Cum in Romania este posibil sa fie doar o singura persoana cu peste 100 de maratoane, ne-am gandit ca un club 25 ar fi mult mai realist so motivant.


...............
Alergarea unui maraton este o experienta in care te redescoperi de fiecare data, dar si o ocazie sa descoperi oameni, locuri, fapte....
Offline Grizon
ModeratorGrizon
Din Mai 2008
Oras / Locatie : Bucuresti
Duminica, 11 Septembrie 2011 07:55
"Cum in Romania este posibil sa fie doar o singura persoana cu peste 100 de maratoane" -
Este cazul, atunci cand amintim de o personalitate de o asemenea marime a comunitatii maratonistilor amatori din Romania sa-i amintim si numele si sa-l asiguram de respectul nostru deosebit.
Braileanul Ilie Victor, care se indreapta deja spre 120 de maratoane, un om de o mare modestie, a modificat putin expresia "tace si face": el tace si alearga.
Respectele noastre, si mult succes in continuare!


...............
Mintea omului poate fi o caseta de bijuterii sau o lada de gunoi. Depinde ce pui in ea.
Offline Serban DAMIAN
AdministratorSerban DAMIAN
Din Decembrie 2007
Oras / Locatie : Bucuresti
Duminica, 11 Septembrie 2011 10:22
Dl. Rosu mi-a spus despre aceasta idee si mi se pare interesanta. Nu cred ca ar fi o problema sa facem o sectiune speciala pe site cu aceasta lista si sa acordam medalie sau cupa, tricou si diploma celor care se califica. Clubul poate sustine aceste cheltuieli. Important este sa avem un set de criterii clare.
...............
Dr. Serban Damian, presedinte Ro Club Maraton
Offline Simon
Membru Ro Club MaratonSimonTrimite Mesaj
Din Mai 2010
Oras / Locatie : Bucuresti
Duminica, 11 Septembrie 2011 19:38
Cifra in sine (25 de maratoane) poate fi un motiv in plus pentru ca pasionatii de alergare (mai ales pentru cei care sunt inca la inceput) sa alerge maratoane in continuare.

Eu am ajuns la cifra 13 (din care 10 in 2011), mai am inca 3 in plan pana la finalul anului; iar pana in vara lui 2012 sper sa intru deja in club (adica sa ajung la cel putin 20 de maratoane).


...............
www.florinsimion.com/blog
Offline Mugur
Membru Ro Club MaratonMugur
Din Mai 2009
Oras / Locatie : Bucuresti
Duminica, 11 Septembrie 2011 23:28


"Eu am ajuns la cifra 13 (din care 10 in 2011), mai am inca 3 in plan pana la finalul anului" -

Mai nenica dar stiu ca alergi nu gluma! Eu am strans abia 11 maratoane din 2009 pana acum.

...............
I swear i will use Google before asking dumb questions !
Offline Daniel Lixandru
Membru Ro Club MaratonDaniel Lixandru
Din Septembrie 2010
Oras / Locatie : Bucuresti
Luni, 12 Septembrie 2011 08:10 Criterii


Citeriile de selectie le-am discutat initial cu Ilie Rosu, Danut Cernat, oameni cu care m-am intlanit anul acesta la cele mai multe maratoane. I-am cerut feedback si lui Ilie Victor, care este posbil sa fie romanul cu cele mai multe maratoane alergate. S-ar putea sa avem suprize dupa ce vom face lista, cine stie ce romani din alte tari vom descoperi ca au alergat marataone.

Pe 3 august am cerut feedback de la "conducere clubului" despre idee si de a face o pagina pe site-ul clubului. Am inteles ca este o idee buna, dar nu am primit feedback vis a vis de criterii, asa ca am deschis acest subiect pe forum.

Revin la criteriile pentru intrarea in "CLUB 25 DE MARATOANE":
- Cel putin 25 curse de maratoane sau ultramaratoan oficiale alergate (de asfalt si montane). Se iau in calcul si maratoanele alergare in curse gen IRONMAM. Daca o cursa (ultramaraton) are mai multe etape de maraton se va lua in calcul ca ultramaraton. (club 25 arata de fapt pasiunea pe termen lung, nu participarea la un eveniment singular).


- Cel putin 2 maratoane de asfalt- Cel putin 5 maratoane alergate in Romania, din care cel putin unul pe asfalt


Haideti sa stabilim daca acest criterii mai pot fi imbunatate. Ar fi uti sa avem niste criterii pana vineri 16 septembrie. In urmatoarele 2 saptamani putem trece la faza urmatoare: lista cu cei care indeplinesc criteriile. Avand si Adunarea Generala duminica, atunci putem sa completam lista.

Saptamana trecuta am discutat cu un amic maratonist sa ne faca o sigla pe care o vom folosi pe tricou si medalii etc..


...............
Alergarea unui maraton este o experienta in care te redescoperi de fiecare data, dar si o ocazie sa descoperi oameni, locuri, fapte....

Offline Serban DAMIAN
AdministratorSerban DAMIAN
Din Decembrie 2007
Oras / Locatie : Bucuresti
Luni, 12 Septembrie 2011 10:26
Ar trebui definit ce inseamna "maraton". Ok, suna aiurea, stim toti ca e vorba de 42,195km, insa in ce conditii?
Ar trebui sa fie o cursa acreditata AIMS? Sau o cursa cronometrata cu chip-uri?

De exemplu, eu am alergat 3 maratoane in Romania - Transilvania, Callatis si Marasesti.
Toate trei au fost niste curse mici, cu 30-40 de alergatori, fara chipuri, fara site oficial etc.
Acestea se pun la socoteala?

Daca alerg un maraton in parc impreuna cu cativa prieteni care pot sa depuna marturie ca am parcurs distanta maratonului, se pune la socoteala?

Pun aceste intrebari tocmai pentru ca mi se pare o idee buna, care ar putea sa impulsioneze oamenii sa alerge mai multe maratoane, insa cred ca e bine sa fie foarte clar in ce conditii se poate califica cineva pentru a intra in "Club 25".
...............
Dr. Serban Damian, presedinte Ro Club Maraton
Offline deminero
Membru Ro Club Maratondeminero
Din Iunie 2010
Luni, 12 Septembrie 2011 13:12 cata deminero
Buna ziua, ma iertati ca ma bag in seama, cred ca trebuie sa fiti deschisi nu conteaza ca are intre 41.7 - 42.195 km sau ca are 40 de concurenti ori 300. Ar trebuii apreciata competitia in sine, sa fie accepate toate cursele alergate in cadrul unui concurs oficial cu numar de participare si titulatura de maraton sau ultra.
Offline viorica
Membru ForumTrimite Mesaj
Din Martie 2010
Luni, 12 Septembrie 2011 13:21
sunt de aceeasi parere, sa fie o cursa oficiala de maraton/ultra, nu o alergare in parc.
Offline Serban DAMIAN
AdministratorSerban DAMIAN
Din Decembrie 2007
Oras / Locatie : Bucuresti
Luni, 12 Septembrie 2011 13:34
Sunt de acord.
Dar daca de exemplu eu organizez maine in IOR "Maratonul IOR", la care se inscriu 7 participanti. Alergam 42 km, dau la final niste diplome si medalii si facem 5 poze.
Este sau nu un concurs eligibli pentru Club 25?
Este vreo diferenta intre acest maraton fictiv si Maratonul Transilvania din 2007 (primul meu maraton) unde au fost vreo 30 de oameni?
(Intreb, nu dau cu parul).
...............
Dr. Serban Damian, presedinte Ro Club Maraton
Offline viorica
Membru ForumTrimite Mesaj
Din Martie 2010
Luni, 12 Septembrie 2011 13:42
cred ca asa nu terminam niciodata, astea sunt discutii de dragul discutiilor; cred ca toti stim ce inseamna o cursa oficiala.
1 2 3 >
Pagina 1 din 3


Total membri 3650 (lista membri), total subiecte 2557, numar total de postari 35974.
Ultimii membri inregistrati pe forum : bobo70, Cretescu, bomberman32, Willy24, CatalinG, ajay, Ana Maria L., online acum 0.

Astazi isi serbeaza ziua de nastere : alex61, Ali, Alinaa, Andrei.Marin, boasis, costin0707, cristifaur, DACIA, gab0ru, iulian77, laurentiu77, lucian, marcel, matza, mihai_n, Silva, stefanalex60, TropaTrop, vrbctln

= subiectul este public, = subiectul este inchis, = subiectul este arhivat, = Online, = Offline,


Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2020. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007