Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi       Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact
Cautare

Cont utilizator

Ultimele noutati Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017
Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017
In atentia membrilor Ro Club Maraton: va comunicam preturile speciale la concursurile organizate de ABRC in acest an. Ceea ce trebuie sa platiti... Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017

Concursuri Furtuna (tristetea unui alergator singuratic)
Odata mai demult cam pe vremea asta, cand iarna a inceput sa castige teren cu zile mai reci si nopti geroase, am iesit seara... Furtuna (tristetea unui alergator singuratic)

Antrenament Cum sa ne facem timp sa alergamCum sa ne facem timp sa alergam
“Nu am suficient timp.” Acesta este principalul motiv pentru care oamenii spun ca nu alearga. Sau pentru care... Cum sa ne facem timp sa alergam

Nutritie Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adiposSuplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos
Traim intr-un secol in care cele mai populare boli au la baza dezechilibre metabolice, asa cum sunt dislipidemiile si obezitatea.... Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos

Sanatate Shiatsu, atingerea care vindecaShiatsu, atingerea care vindeca
Shiatsu este un stil de masaj fondat in Japonia prin combinarea de tehnici de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie... Shiatsu, atingerea care vindeca
Sunteti aici :: FORUM » Semimaratoane in Ro » Semimaratonul International Petrom Bucuresti - 19 mai 2013

Semimaratonul International Petrom Bucuresti - 19 mai 2013Open thread Semimaratonul International Petrom Bucuresti - 19 mai 2013

-Offline maxu
Membru Forummaxu
Din Noiembrie 2011
Joi, 9 Mai 2013 10:46

Si cum semi-maratonul e jumatate dintr-un maraton, membrii Ro Club Maraton au oferta la Semimaratonul International Bucuresti 2013:

50% reducere la taxa de inscriere.

Detaliile sunt pe pagina de noutati:

http://maraton.info.ro/start-semimaraton-bucuresti-2013.html


< 1 2 3 4 5
Pagina 5 din 5
Offline Hadrian
Membru Forum
Din Octombrie 2009
Oras / Locatie : Brasov
Joi, 20 Iunie 2013 11:43

Pentru a intelege mai bine de ce distanta masurata cu GPS-ul in timpul unui concurs nu se potriveste cu distanta masurata oficial, puteti citi mai jos un articol interesant. De retinut totusi ca informatiile se refera la masurarea traseului pentru cursele certificate in sistem USATF (in Statele Unite). De asemenea, din ce stiu eu sistemul WAAS (Wide Area Augmentation System) pentru imbunatatirea exactitatii semnalului GPS nu este disponibil in Europa, deci abaterile la noi sunt mai mari.

http://www.riverregionrunners.org/html/gps_accuracy_article.html


...............
http://runnerwolf.blogspot.com/
Offline _Serban
Membru Forum_Serban
Din Octombrie 2011
Oras / Locatie : Brno, Cehia
Joi, 20 Iunie 2013 14:24

Un articol foarte bun 'Hadrian', sper ca multa lume sa-l citeasca.
Asa cum am mai spus pe forum erorile sunt usor de observat la un simplu zoom pe alergarea descarcata, se vede traseul denaturat dar multa lume pare sa ignore acest aspect atat de evident si sa ia masuratoarea GPS ca fiind sfanta. Nu exagerez, sunt multi alergatori dezinformati.
La Petrom a fost o adevarata confuzie pentru ca traseul a fost intr-adevar mai lung (cel mai probabil cu ~300m, nu cu 500-600m cum au declarat f. multi). Mult suucces tuturor la PB-uri reale! (in conditiile unor curse corecte)


Offline Hadrian
Membru Forum
Din Octombrie 2009
Oras / Locatie : Brasov
Joi, 20 Iunie 2013 16:42

O mica completare. Intr-adevar sistemul WAAS nu este disponibil in Europa, dar in schimb utilizatorii europeni beneficiaza de sistemul echivalent EGNOS. Mai multe detalii despre EGNOS aici

http://www.esa.int/Our_Activities/Navigation/The_present_-_EGNOS/What_is_EGNOS

Tocmai am facut un mic test cu aceasta functie activata, iar precizia pare a fi intr-adevar mai mare.


...............
http://runnerwolf.blogspot.com/
Offline conumila
Membru Forum
Din Ianuarie 2010
Oras / Locatie : Bucuresti
Joi, 20 Iunie 2013 21:00

Ca sa fie lucrurile clare, eu ma asteptam sa existe o banda albastra(verde, galbena etc) pe traseu care sa fie trasata pe lungimea exacta, aia certificata? Habar nu am, nu stiu daca trebuia sa alerg pe traseul cel mai scurt sau pe fibra medie. Asa am vazut la altii, nu ma pricep, credeam ca asa se face. Asta este traiectoria, aici am masurat, aici am vopsit. S-apoi om vide. Raspunsurile organizatorilor ne-au lamurit pe deplin.

Adica GPS-ul nu ma vede ca dau din mana, la fiecare pas cate 20 cm?

Am alergat azi iar in panta de care m-am cam saturat. Na patanie. S-a alergat si la TTR-ul de vineri-sambata. Si-acum auzi nazbatie. Daca alerg in sens orar are 580-590 m, daca alerg in sens invers acelor de ceasornic are 550-560 m.

Am depus eforturi maxime sa alerg cam pe aceeasi traiectorie, rezultatele au fost cam aceleasi, mai scurt pe un sens, mai lung pe celalalt. Niciodata invers, desi am facut macar 25 de ture de duminica incoace.

Da' de ce?


...............
rookie
Offline Hadrian
Membru Forum
Din Octombrie 2009
Oras / Locatie : Brasov
Vineri, 21 Iunie 2013 00:48

Si eu am constatat treaba aceasta de care zici tu, cu diferenta intre sensurile de parcurgere a unui traseu. Din ce am citit, diferenta s-ar putea sa vina din obstructionarea semnalului pe care il primeste aparatul. Sa presupunem ca satelitii de la care primesti semnal la o anumita ora din zi se afla majoritatea spre sud. Deplasandu-te spre sud, GPS-ul are vizibilitate mai buna. Deplasandu-te in sens invers, spre nord, sunt sanse ca aparatul sa nu aiba in permanenta aceeasi vizibilitate buna. Inclusiv corpul poate bloca semnalul. Daca traseul trece prin parc pe sub arbori, coronamentul acestora poate bloca pentru scurt timp, chiar si pentru 1-2 secunde vizibilitatea spre sud. Lipsa de vizibilitate a aparatului se traduce printr-o acuratete mai slaba, in momentele respective GPS-ul este orb, pentru ca nu are contact vizual cu minim 3 sateliti, necesari pentru stabilirea unei pozitii.

Alt factor care poate face diferenta, fiind vorba de panta, este altitudinea. Atunci cand urci o panta, GPS-ul nu este chiar asa de smecher si se poate intampla ca el pe moment sa nu inteleaga ca tu te-ai deplasat si pe verticala, nu doar pe orizontala si atunci pot aparea din nou probleme de acuratete. Daca adaugi si faptul ca la viteze mai mici de deplasare (specifice pantelor), acuratetea inregistrarilor scade, este si mai probabil ca distanta sa nu fie masurata exact.

Concluzia la care au ajuns altii (si eu, dupa ce am citit ce au scris altii si am constatat acelasi lucru in practica) este ca GPS-ul in scopuri recreationale nu este un instrument chiar atat de exact. Este util pentru a avea o idee aproximativa, pentru orientare, dar nu mai mult. Cu siguranta nu vede la ordinul zecilor de centimetri. Nu vede el cativa metri, daramite centimetri.

Spre exemplu, GPS-ul meu, cu functia EGNOS activata are in conditii ideale o acuratete de 5 m. Ce inseamna aceasta valoare? Garmin defineste aceasta acuratete in termeni de Circular Error Probable. In cazul de fata acuratetea indicata de aparat inseamna ca in 50% din masuratori locatia mea poate fi inregistrata cu o abatare pe un cerc cu raza de 5 metri. Adica tu te afli intr-un punct si GPS-ul calculeaza ca tu te afli undeva la 5 metri langa. Se poate intampla sa o si nimereasca, dar marja de eroare este de 5 metri. In restul de 50% din cazuri sunt sanse ca aparatul sa identifice locatia in afara acestui cerc, de regula intr-un cerc cu raza dubla, adica 10 metri in cazul de fata.

De aici rezulta ca desi GPS-ul indica pe ecranul satelitilor o acuratete de 5 metri, se prea poate ca in teren abaterea sa fie de ca. 10 metri. In functie de setari, GPS-ul scrie punctele din track la intervale regulate. Daca la fiecare cateva secunde sunt sanse ca GPS-ul sa te pozitioneze cu 5-10 metri mai la stanga sau mai la dreapta, iti dai seama ce diferente se pot aduna la mai multi kilometri, atunci cand se trage linia intre punctele respective.

Asa cum explica si in articolul de mai sus, GPS-ul nu are nici pe departe precizia pe care ne-o imaginam. Se poate face si un test. Lasi GPS-ul afara pe o masa, unde are vizibilitate perfecta, timp de 10-15 minute. Daca te uiti pe track vei vedea ca, desi GPS-ul nu se misca, track-ul indica deplasari in zig-zag in jurul locatiei respective. GPS-ul nu reuseste sa identifice la fiecare refresh aceeasi pozitie, chiar daca aceasta este fixa.


...............
http://runnerwolf.blogspot.com/
Offline Bico
Membru Forum
Din August 2012
Vineri, 21 Iunie 2013 11:08

Pentru latitudini mari (nordice sau sudice) se poate dovedi mai precis sistemul GLONASS. Daca aveti unul din telefoanele compatibile, puteti verifica daca precizia se imbunatateste au ba. http://en.wikipedia.org/wiki/GLONASS


Offline Ponderas
Membru ForumPonderas
Din Iunie 2015
Oras / Locatie : Bucuresti
Vineri, 5 Iunie 2015 11:56 Si noi am alergat si am donat km la

...............
Prin intermediul celor fac mișcare ne dorim să promovăm un stil de viață sănătos.
< 1 2 3 4 5
Pagina 5 din 5


Total membri 3650 (lista membri), total subiecte 2557, numar total de postari 35974.
Ultimii membri inregistrati pe forum : bobo70, Cretescu, bomberman32, Willy24, CatalinG, ajay, Ana Maria L., online acum 0.

Astazi isi serbeaza ziua de nastere : ailui, corina, Gogusteliade, Paul Tudor, ro_ana_maria, Ruxytza, Tzache

= subiectul este public, = subiectul este inchis, = subiectul este arhivat, = Online, = Offline,


Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2020. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007