Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact
Cautare

Cont utilizator

Ultimele noutati Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017
Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017
In atentia membrilor Ro Club Maraton: va comunicam preturile speciale la concursurile organizate de ABRC in acest an. Ceea ce trebuie sa platiti... Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017

Concursuri Furtuna (tristetea unui alergator singuratic)
Odata mai demult cam pe vremea asta, cand iarna a inceput sa castige teren cu zile mai reci si nopti geroase, am iesit seara... Furtuna (tristetea unui alergator singuratic)

Antrenament Cum sa ne facem timp sa alergamCum sa ne facem timp sa alergam
“Nu am suficient timp.” Acesta este principalul motiv pentru care oamenii spun ca nu alearga. Sau pentru care... Cum sa ne facem timp sa alergam

Nutritie Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adiposSuplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos
Traim intr-un secol in care cele mai populare boli au la baza dezechilibre metabolice, asa cum sunt dislipidemiile si obezitatea.... Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos

Sanatate Shiatsu, atingerea care vindecaShiatsu, atingerea care vindeca
Shiatsu este un stil de masaj fondat in Japonia prin combinarea de tehnici de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie... Shiatsu, atingerea care vindeca
Sunteti aici :: FORUM » Stiri proaspete » Constantina Dita Tomescu

Constantina Dita TomescuOpen thread Constantina Dita Tomescu

-

1 2 3 >
Pagina 1 din 3
Offline stefanalex
Membru ForumstefanalexTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : bucuresti
Vineri, 28 Noiembrie 2008 21:22
Constantina Diâă Tomescu
Medalia de aur la proba de maraton a JO de al Beijing
Campioană mondială la semi-maraton, Edmonton 2005
Medaliată cu bronz în proba de maraton, la CM de la Helsinki 2005
Cîștigătoarea maratonului de la Chicago din 2004
Locul 2 la proba de 20 km la CM de alergare pe sosea de la Debrecen (Ungaria) 2006 cand a stabilit un nou record european pe distanta de 15 km, cu timpul 47min.10sec.
Iata un palmares foarte bun al unei romance.
Offline micuLRunner
Membru Ro Club MaratonmicuLRunner
Din Decembrie 2007
Oras / Locatie : Bucuresti
Sambata, 29 Noiembrie 2008 06:32
beton!!
... si care ar fi stirea proaspata in cazul asta!??

Offline stefanalex
Membru ForumstefanalexTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : bucuresti
Sambata, 29 Noiembrie 2008 10:08
Stirea proaspata se regaseste-cel putin pentru mine- in aflarea intregului ei palmares, de care sunt sigur ca nici altii nu-l stiau in intregime.
Debrecen, record european, bronz la maraton Helsinki 2005 eu unul nu le stiam.
Offline Grizon
ModeratorGrizon
Din Mai 2008
Oras / Locatie : Bucuresti
Sambata, 29 Noiembrie 2008 11:51
Stefan,
Ai prefecta dreptate! Chiar azi in parc colegii spuneau ca in afara de Beijing Constantina n-a facut mare lucru (probabil si sub influenta prestatiei mai slabe de la Chiba). Si cum tocmai citisem ce ai postat tu, le-am spus ca a fost campioana mondiala la semi si ce mai tineam minte din lista si chiar s-au mirat.
Deci lumea nu o cunoaste prea bine, asa ca topicul deschis de tine a venit la timp.
Offline Grizon
ModeratorGrizon
Din Mai 2008
Oras / Locatie : Bucuresti
Sambata, 29 Noiembrie 2008 11:52
Pardon, perfecta dreptate.
Offline r_mincu
Membru Ro Club Maratonr_mincuTrimite Mesaj
Din Septembrie 2008
Oras / Locatie : Constanta
Sambata, 29 Noiembrie 2008 12:39
...sa ne facem o idee

URL
Offline stefanalex
Membru ForumstefanalexTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : bucuresti
Sambata, 29 Noiembrie 2008 16:31
Foarte bun Linkul URL. Ne putem face mai multe idei nu numai una. Multumim r_mincu pt. informatie.
Offline cosmin candescu
Membru ForumTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : Sibiu Romania
Luni, 1 Decembrie 2008 10:16
la HBA Great Autralian Run (15km), desfasurata duminica 30.11 Dita s-a clasat pe locul 6 cu timpul de 52:32. Cursa a fost castigata de Ndereba cu 50:43.
Offline stefanalex
Membru ForumstefanalexTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : bucuresti
Marti, 2 Decembrie 2008 17:41
"Diâă Tomescu, pe lista londoneză

Organizatorii celei de-a 26-a ediâii a maratonului de la Londra au dat publicităâii lista celor mai buni atleâi care și-au confirmat participarea pe cursa de 42,195 km, programată pe 26 aprilie 2009.
La start va fi prezentă și campioana olimpică de la Beijing, Constantina Diâă-Tomescu.
Ea va lua startul pentru a 8-a oară în cursă, urmând să le aibă ca principale adversare pe Irina Mikitenko, câștigătoarea din 2008, și pe Paula Radcliffe." dupa Pro Sport.
Offline stefanalex
Membru ForumstefanalexTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : bucuresti
Duminica, 14 Decembrie 2008 14:54
Constantina Diâă e acasă, în Boulder, și tocmai se pregătește să plece spre școala băiatului, Rafael. Drumul e mai greu, pentru că în Colorado a nins în ultimele zile, prilej pentru Pușa să iasă la treabă cu noaptea-n cap. „M-am trezit la 5 dimineaâa și am dat toată zăpada din faâa casei", ne mărturisește supervedeta tricoloră din SUA.
Pușa a cucerit fără doar și poate aurul cel mai strălucitor al României în 2008, argumentele fiind extrem de solide. Å¢in de natură tehnică (42,195 km de alergare), biologică (vârsta înaintată a Pușei) și de notorietate â€" maratonul olimpic deâinând un capital imens de popularitate. Dar până la obâinerea rezultatului miraculos din august, gorjeanca de 38 de ani a trecut în prima jumătate a anului peste două hopuri dificile, cauzate de sănătate. Eleva lui Vali Tomescu acceptă să ne dezvăluie natura problemelor și modul în care s-a repus pe picioare.

Perfuzii de feritină

În primăvară, după efectuarea unor analize, Pușa a descoperit că nivelul feritinei (cantitatea de fier din organism) era foarte scăzut. „Picioarele
mi-erau OK, dar la vârsta mea, probabil de la foarte mult volum de antrenament apăruse o stare de oboseală și feritina era la limita inferioară. Am făcut opt perfuzii cu Venofer și astfel nivelul feritinei a crescut la 80%, cât ar fi fost normal", explică medaliata cu aur din Beijing, care a scăpat de un necaz, dar a dat de altul.

Injecâie în coloană

Sciaticul drept îi făcea din nou probleme și, pentru a-l trata, Diâă a fost nevoită să facă o cerere la federaâia internaâională (cerere prin care se specifică uzul terapeutic folosit). IAAF a înștiinâat-o imediat prin fax că poate efectua tratamentul, iar pe 6 iunie, la o clinică din Boulder, maratonista suferea o nouă intervenâie complicată. „Am fost pusă sub niște aparate și am fost amorâită total. Mi s-a făcut o injecâie în coloană cu Betametasonă (n.r. medicament costicosteroid sintetic) și de-atunci m-au lăsat durerile. Mi-au revenit abia acum, în octombrie, pentru că am stat prea mult prin avioane", mărturisește Pușa.
Rezolvarea acestor probleme medicale cu abilitate, pregătirea asiduă, strategia cursei din Beijing pusă la punct de Vali Tomescu și norocul au făcut ca Pușa să fie sportivul român cel mai apreciat în lume în 2008. Obosită după lunga serie de invitaâii onorate la diverse evenimente în SUA și Asia, campioana abia așteaptă să ia avionul spre România pentru a-și petrece Sărbătorile.

Pușa acuză federația: „N-am avut echipament"

Atleta s-a arătat surprinsă de faptul că nimeni din FRA nu a sunat-o înainte de Ekiden. „Nici măcar nu m-a sunat cineva să-mi spună că voi alerga la Chiba. Noroc că am avut echipamentul de la JO, că altfel nu aș fi avut cu ce". Surse din FRA susâin că: „nu FRA trebuia să o anunâe de echipament din moment ce toate prerogativele au fost preluate de managerul ei, Brendan Reilly.


"Viaâa mea s-a schimbat mult după Beijing, în sensul că sunt invitată non-stop la diferite evenimente. Dorm cel mult opt ore pe noapte" - Constantina Diâă, campioană olimpică
38 ani are Constantina Diță, cea mai vârstnică campioană olimpică la maraton
articol scris de Andru Nenciu-

Foarte bine a surprins autorul niste amanunte interesante - vezi rezolvarea carentei de fier si problemele colanei.
Offline stefanalex
Membru ForumstefanalexTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : bucuresti
Marti, 16 Decembrie 2008 19:57
Constantina Diâă, cea mai bună sportivă din Balcani


Marâi, 16 Decembrie 2008
Campioană olimpică la maraton în cadrul jocurilor Olimpice de la Beijing din acest an, Constantina Diâă a fost desemnată cea mai bună sportivă din Balcani.

Potrivit Mediafax, distincâia a fost acordată în urma unui sondaj anual efectuat de agenâia bulgară de presă BTA.

Locurile doi și trei au fost ocupate de canotoarea bulgară Rumyana Neykova, și ea campioană olimpică la Beijing, respectiv luptătorul turc Ramazan Sahin, medaliat cu aur la Olimpiada din China.

Pe lista celor mai buni zece sportivi, potrivit sondajului BTA, se mai află gimnasta româncă Sandra Izbașa, jucătoarea de tenis sârbă Jelena Jankovici, canotoarele Georgeta Andrunache și Viorica Susanu, un jucător sârb de tenis, Novak Djokovici, poloistul muntenegrean Veljko Uskovici, fotbalistul bulgar Dimitar Berbatov și înotătorul sârb Milorad Cavici.
Offline Serban DAMIAN
AdministratorSerban DAMIAN
Din Decembrie 2007
Oras / Locatie : Bucuresti
Marti, 16 Decembrie 2008 20:06
"Viaâa mea s-a schimbat mult după Beijing, în sensul că sunt invitată non-stop la diferite evenimente. Dorm cel mult opt ore pe noapte" - Constantina Diâă, campioană olimpică

Asa ca va trebui sa avem multa rabdare pana cand o sa ne bage si pe noi in seama... ma refer la invitatia pe care i-am facut-o din partea clubului, sa se intalneasca cu noi.
Offline stefanalex
Membru ForumstefanalexTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : bucuresti
Miercuri, 17 Decembrie 2008 10:53
Pușa va alerga la CM
Pușa, cea mai bună sportivă din Balcani anunâă că va alerga la CM 2009.
Offline micuLRunner
Membru Ro Club MaratonmicuLRunner
Din Decembrie 2007
Oras / Locatie : Bucuresti
Joi, 18 Decembrie 2008 09:18
Excelenta aceasta idee, brilianta chiar...
de a avea nu un blog, ci mai degraba un jurnal intim, de front, tinut de un apropiat / cunoscator
Astfel incat atat incepatorii dar si veteranii alergarilor pe distante lungi sa poata avea acces la ultimele stiri despre Pusa, mici sau mari secrete care stau la baza succeselor multiple, cum ar fi ce a mancat aseara, ce a visat inainte cu trei zile de nu stiu care antrenament, cum e vremea in colorado si care sunt sansele sa ploua poimaine in Boulder, daca va mai alerga la urmatoarele 2-3 olimpiade, etc....
Excelent! cam cum ar fi fost cu Perpesicius si Eminescu. Sau invers..

Offline Cosmin Bustan
Membru ForumCosmin Bustan
Din Aprilie 2008
Oras / Locatie : Bucuresti
Joi, 18 Decembrie 2008 10:36
Salutari,
Foarte frumoase ganduri. Eu cred ca poate ar fi bine sa invitam in prima faza pe cei / cele mai aproape de noi - si aici e Gabi Szabo si multi / multe alte persoane de la care si impreuna cu care putem realiza destul de multe lucruri.
1 2 3 >
Pagina 1 din 3


Total membri 3650 (lista membri), total subiecte 2557, numar total de postari 35974.
Ultimii membri inregistrati pe forum : bobo70, Cretescu, bomberman32, Willy24, CatalinG, ajay, Ana Maria L., online acum 0.

Astazi isi serbeaza ziua de nastere : CalinCalin, danc38, DavidCalin, Insane Runner, oswy, pappanas, rocs, runner60, Ste-fan1, tamas_sergiu, Tudor

= subiectul este public, = subiectul este inchis, = subiectul este arhivat, = Online, = Offline,


Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2020. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007