Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact
Cautare

Cont utilizator

Ultimele noutati Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017
Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017
In atentia membrilor Ro Club Maraton: va comunicam preturile speciale la concursurile organizate de ABRC in acest an. Ceea ce trebuie sa platiti... Reduceri la concursurile organizate de ABRC in 2017

Concursuri Furtuna (tristetea unui alergator singuratic)
Odata mai demult cam pe vremea asta, cand iarna a inceput sa castige teren cu zile mai reci si nopti geroase, am iesit seara... Furtuna (tristetea unui alergator singuratic)

Antrenament Cum sa ne facem timp sa alergamCum sa ne facem timp sa alergam
“Nu am suficient timp.” Acesta este principalul motiv pentru care oamenii spun ca nu alearga. Sau pentru care... Cum sa ne facem timp sa alergam

Nutritie Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adiposSuplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos
Traim intr-un secol in care cele mai populare boli au la baza dezechilibre metabolice, asa cum sunt dislipidemiile si obezitatea.... Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos

Sanatate Shiatsu, atingerea care vindecaShiatsu, atingerea care vindeca
Shiatsu este un stil de masaj fondat in Japonia prin combinarea de tehnici de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie... Shiatsu, atingerea care vindeca
Sunteti aici :: FORUM » Stiri proaspete » Constantina Dita Tomescu

Constantina Dita TomescuOpen thread Constantina Dita Tomescu

-

< 1 2 3 >
Pagina 2 din 3
Offline stefanalex
Membru ForumstefanalexTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : bucuresti
Duminica, 4 Ianuarie 2009 23:04
Niște femei. Femeile noastre de aur!

Dă senzaâia că se prăbușește, dar nu face decît să se închine. Își face semnul crucii larg, de trei ori. N-au fost două ore și jumătate, ci exact 2h 26:44. Asta va reâine istoria. Sosește imediat și Lidia, pe 8. Pușa o ia în braâe. "Nu plînge, Lidia, ai făcut tot ce puteai". Luminiâa Talpoș vine oe 18, un rezultat uriaș pentru România. Åži ea plînge.

În afara stadionului, Vali Tomescu nu mai aude nimic. S-a lăsat dintr-o dată liniștea. Are 32 de ani și atleta lui de 38 a cîștigat una dintre cele mai eroice medalii de aur din istoria olimpică a României-din cartea Inimi la Beijing.
Offline stefanalex
Membru ForumstefanalexTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : bucuresti
Joi, 8 Ianuarie 2009 17:49
Diâă în top

Revista USA Track & Fild a prezentat în ultimul număr topul maratoniștilor în sezonul 2008-2009. Ierarhia, întocmită de site-ul de specialitate www.worldmarathonmajor.com, o anunâă lider pe germanca Irina Mikitenko, cu 50 de puncte, locul doi fiind împărâit de Constantina Diâă și de rusoaica Alevtina Biktimirova, ambele cu cîte 30 de puncte. Deși românca deâine titlul de campioană olimpică, cucerit la Beijing 2008, Mikitenko are un avans faâă de ea datorită victoriilor obâinute anul trecut în maratonul de la Londra și în cel de la Berlin.
Offline stefanalex
Membru ForumstefanalexTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : bucuresti
Duminica, 25 Ianuarie 2009 17:18
Constantina Diâă, campioană olimpică la maraton, a primit un exemplar cu dedicaâie al cărâii autobiografice a semifon distei irlandeze Sonia O’Sullivan. Mesa jul scris de O’Sullivan în interiorul volumului intitulat "My story" este următorul:
"Dragă Constantina, felicitări pentru medalia ta olimpică de aur. Persistenâa și determinarea ta sînt sursa de inspiraâie pentru tinerii sportivi din toate colâurile lumii".

Succesul Pușei a inspirat pînă acum mai mulâi sportivi: ciclistul american Lance Armstrong, care revine în circuitul profesionist, și atleta britanică Paula Radcliffe, care-și dorește un titlu olimpic la Londra 2012.

Pușa Diâă a uimit nu numai România în 2008, ci o lume întreagă. A cucerit aurul olimpic la maraton, iar cursa ei a stârnit valuri de admiraâie pe toate meridianele lumii, fondista din Turburea și Vali Tomescu acumulând un capital de popularitate imens.
Revenită după Sărbătorile de iarnă la Boulder (Colorado), dinamovista a luat-o de la capăt, pentru că o așteaptă Maratonul de la Londra și alte zeci de invitaâii la cursele pe distanâe lungi. Va avea totuși pentru puâin timp un moment de respiro.
pe, 23 ianuarie, ea a împlinit 39 de ani

."Dumnezeu mi-a ajutat mult în anul ce tocmai a trecut și sunt fericită. Cum nici nu credeam că voi fi vreodată de ziua mea. 39 de ani e o vârstă... cum să spun... frumoasă... mai ales azi.

Dar asta nu înseamnă că nu voi sărbători și prin muncă. După ce-l duc pe Rafael la școală, voi face un antrenament mai ușor, pentru că Vali n-a avut milă de mine nici ieri și am alergat 35 km! Dacă vă vine să credeâi! Maratonul de la Londra e departe, peste câteva luni, dar trebuie să rămân conectată. Asta nu înseamnă că diseară nu voi petrece la un restaurant cu apropiaâii mei. Așa fac mereu. Åži voi avea chiar liber să ciugulesc din toate bunătăâile. Åži, bineînâeles, din tiramisu, preferata mea, din care gust înaintea fiecărui maraton. Am comandat 39 de prăjituri! Doar în Beijing n-am avut, și uite că a ieșit cum nu se putea mai bine! Ne vedem în România, pe 30 ianuarie".

„Dumnezeu m-a ajutat mult anul trecut și m-a făcut fericită. Drept urmare, această zi va fi una specială, una dintre cele mai fericite din viaâa mea. Voi sărbători cu mai mulâi prieteni apropiaâi la un restaurant din apropiere, dar asta nu înseamnă că nu voi avea și o sesiune scurtă de antrenament înaintea partyului", a declarat pentru Pro Sport campioana olimpică.
Offline stefanalex
Membru ForumstefanalexTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : bucuresti
Duminica, 15 Februarie 2009 14:05
Atletul anului 2008 Dita Constantina Prin Ordinul nr. 34, emis de catre MTS in 29/01, semnat de ministrul Monica Iacob Ridzi, Pusei Dita i-a fost inmanat, in Sala Polivalenta din cadrul Complexului COSR de la Izvorani, "Premiul National pentru Sport" pe anul 2008.
Marti, 10 Martie 2009 23:20
Am gasit un interviu cu Valeriu Tomescu, antrenorul Constantinei Dita. Mi s-a parut extrem de interesant asa ca am facut o scurta prezentare pe http://alerg.wordpress.com. Vali Tomescu se dovedeste o persoana cu mult bun simt si un fanatic al amanuntelor.
Offline Andrei87
Membru Ro Club MaratonAndrei87
Din Februarie 2008
Oras / Locatie : Cluj-Napoca
Miercuri, 11 Martie 2009 13:57
Eee...fiti siguri ca nu dezvaluie el toate amanuntele programului de antrenament al Constantinei...astea cu "azi 20 km, maine inca 20.." sunt doar asa, ca sa aibe un raspuns la intrebarea reporterului..
Uitati aici defalcare...
Offline chrisf
Membru ForumchrisfTrimite Mesaj
Din Decembrie 2007
Oras / Locatie : New Jersey, USA
Joi, 12 Martie 2009 17:50
Uitati aici articolul pe care-l citisem in Running Times:

http://runningtimes.com/Article.aspx?ArticleID=15051
Offline stefanalex
Membru ForumstefanalexTrimite Mesaj
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : bucuresti
Duminica, 22 Martie 2009 14:37
Atleta Constantina Diâă a câștigat cursa de 10 km de la Tokyo, iar Luminiâa Talpoș s-a clasat pe locul 10, duminică, la maratonul din capitala Japoniei, la care s-a impus la feminin Mizuho Nasukawa.

, Diâă a decis să participe în proba scurtă de la Tokyo, deoarece obiectivul său principal pentru prima parte a acestui an este maratonul de la Londra. Cursa de 10 kilometri a fost și una de susâinere a candidaturii orașului Tokyo pentru Jocurile Olimpice din 2016.

"M-am simâit bine, am alergat relaxată deși vin după o săptămână extrem de obositoare aici în Japonia, însă nu am putut să nu âin cont de încurajările extraordinare ale oamenilor de pe traseu, astfel încât am dat ce-am avut mai bun", a declarat Constantina Diâă la finalul cursei.

Potrivit agenâiei France Presse, la maratonul de la Tokyo s-a impus, în cursa feminină, Mizuho Nasukawa din Japonia, cu timpul de două ore, 25 de minute și 38 de sutimi.

Luminiâa Talpoș, ocupanta locului 8, a fost cronometrată cu timpul 2.32:22.

La masculin, primul care a trecut linia de sosire a fost kenyanul Salim Kipsang, după două ore, 10 minute și 27 de secunde de la start.

Sursa: Mediafax
Offline Andrei87
Membru Ro Club MaratonAndrei87
Din Februarie 2008
Oras / Locatie : Cluj-Napoca
Duminica, 22 Martie 2009 18:48
...si am ramas surprins sa constat ca site-ul maratonului Tokio e aproape la fel de prost ca cel al maratonului Bucuresti: http://www.tokyo42195.org/2009/index_en.html
Offline Daniel Santa
Membru Forum
Din Aprilie 2009
Oras / Locatie : Romania
Joi, 2 Aprilie 2009 16:00
Pentru mai multe noutati despre Constantina Dita, intrati pe www.constantinadita.com site-ul oficial al atletei!
Offline Sebastirun
Membru Ro Club MaratonSebastirun
Din Mai 2008
Oras / Locatie : Baia Mare
Duminica, 24 Mai 2009 15:47
Ati citit asta?
http://blogsport.gsp.ro/geambasu/2009/05/20/maratonista-si-atletii-gratarelor/
Am vazut de curand si interviul cu Constantina pe tvr , interviu in care descria cum iesind la antrenament au aruncat cu bere in ea si explicand de ce n-ar fi reusit niciodata performantele pe care le-a avut daca ar fi ramas sa se antreneze in Romanaia. Pe langa indignare parca mi s-a facut si mie rusine de ce se intampla. Vine o campioana olimpica sa se antreneze, o data la 10 ani, in Romania si atunci dam cu dozele de bere dupa ea...
Offline Th0n3r
Membru Forum
Din Decembrie 2008
Oras / Locatie : Switzerland
Duminica, 24 Mai 2009 16:15
de necrezut.... dar adevarat. Si eu am avut parte numai de zeflemea, claxoane si injuraturi (cu toate ca am respectat toate regulile rutiere, de trecere a carosabilului samd), misto.
Dureros. Eu nu cred ca mai apuc schimbarea spre (mai) bine, nici daca voi trai 100 de anisori.
Offline alergatoru
Membru Ro Club Maratonalergatoru
Din Ianuarie 2008
Oras / Locatie : Bucuresti
Luni, 16 Noiembrie 2009 13:55
Constantina Diþã la Yokohama

Constantina Diþã a revenit pe ºoseaua maratonului dupã o pauzã de cinci luni. Campioana olimpicã de la Beijing a fost prezentã ieri la linia de start a celor 42,195 km de la Yokohama. A fost a doilea maraton din acest an pentru româncã. Ea a participat în luna aprilie în cursa de la Londra, dar a abandonat la kilometrul 28.

Primitã ca o vedetã, Puºa a primit numãrul de concurs unu. Pe o vreme caldã ºi vîntoasã, Diþã a pierdut însã contactul cu plutonul fruntaº la jumãtatea distanþei. Pe primii zece kilometri, românca a dictat ritmul în pluton. La mijlocul cursei, Kiyoko Shimahra s-a desprins, iar prima care a fost lãsatã a urmã a fost chiar Constantina Diþã. Cu toate acestea, alergãtoarea în vîrstã de 39 de ani a reuºit sã încheie cursa dupã douã ore, treizeci ºi ºase de minute ºi ºase secunde.

S-a clasat pe locul 11, la aproape 9 minute în spatele cîºtigãtoarei, Inga Abitova. "Nu a fost o cursã împotriva campioanei olimpice, ci una cu mine pe care am ºi cîºtigat-o", a spus rusoiaca, rãspunzînd întrebãrii cum se simte cã a învins-o pe campioana olimpicã en titre. Acesta a fost ultimul maraton al româncei din acest an ºi al treilea dupã cel de la Beijing, Diþã reuºind în 2008 locul patru la Chicago. Puºa a ratat Campionatele Mondiale din luna august, gãzduite de Berlin, din cauza unei accidentãri la picior. Ultima datã ea alergase în 2009 la Naþionalele de la Bucureºti, unde luase startul în proba de 10.000 de metri, cîºtigînd-o.

350.000 de dolari a primit Constantina Diþã drept primã de start de la organizatorii maratonului din Japonia.

Articol preluat din GSP
Offline Andrei87
Membru Ro Club MaratonAndrei87
Din Februarie 2008
Oras / Locatie : Cluj-Napoca
Luni, 16 Noiembrie 2009 14:24
Ar fi batut la ochi daca abandona si in cursa asta.E bine ca a terminat-o.
Offline fremen
Membru Ro Club Maratonfremen
Din Noiembrie 2009
Oras / Locatie : Baia Mare
Vineri, 5 Februarie 2010 15:57
Foarte frumos si onorant pt. ea ( ezit sa spun ca si pt. Romania, insa totusi drapelul tricolor a fost acolo) ...mai ales la o asa varsta si in asa mediu poluat, cum bine se stie ca e Beijingu.
Iar la stirile sportive o asa performanta nu-si gaseste loc pt. ca sint intesate de una din mizeriile nationale, fotbal, ma rog, "monden" din fotbal...
Felicitari si multa sanatate, pentru a dainui exemplul ei cit mai mult!

Si un filmuletz scurt, din timpul cursei http://www.youtube.com/watch?v=39kAWaAA4nQ
...............
~Cosmin Coca~ Enjoy the Ride
< 1 2 3 >
Pagina 2 din 3


Total membri 3650 (lista membri), total subiecte 2557, numar total de postari 35974.
Ultimii membri inregistrati pe forum : bobo70, Cretescu, bomberman32, Willy24, CatalinG, ajay, Ana Maria L., online acum 0.

Astazi isi serbeaza ziua de nastere : CalinCalin, danc38, DavidCalin, Insane Runner, oswy, pappanas, rocs, runner60, Ste-fan1, tamas_sergiu, Tudor

= subiectul este public, = subiectul este inchis, = subiectul este arhivat, = Online, = Offline,


Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2020. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007