Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact

Sondaj de opinie

Care este ritmul cu care alergi un maraton? *
3-4 min/km
4-5 min/km
5-6 min/km
6-7 min/km
> 7 min/km


Nota : campurile cu * sunt obligatorii.


Arhiva sondaje de opinie
Sunteti aici :: Noutati » Noutati la Transylvania 100

Noutati la Transylvania 100

Vineri, 18 Martie 2016

Multe si interesante sunt ultimile stiri despre Transylvania 100. Vi le prezentam cu doua luni inainte de startul celei de-a III-a editii a concursului de alergare montana (evenimentul este programat pe 21-22 mai 2016).

transilvanya 100

Noutati. Din acest an se va organiza si o cursa de sky-running, de 30 km, cu nimic mai prejos decat cursele consacrate de 100 km si 50 km. Cele trei curse au fost rasplatite   cu puncte de calificare U.T.M.B. de catre I.T.R.A.(International Trail Running Association) dupa cum urmeaza: 5 puncte/ 100K, 3 puncte/ 50K si 2 puncte/ 30K, iar dificultatea traseelor au primit 9 puncte/ 100K si 50K si 11 puncte/ 30K, dificultatea maxima fiind   de 12 puncte.

Ca o consecinta a introducerii cursei de 30 km, organizatorii vin cu o completare la regulamentul concursului, referitoare la posibilitatea schimbarii cursei "din alergare":

  • alergatorii inscrisi la cursele de 100 km si 50 km, care din diferite motive (forma slaba in ziua concursului, depasirea timpului limita etc.) vor putea sa-si schimbe optiunea "din alergare" in cea de a concura la cursa de 30 km
  • schimbarea se poate face doar la punctul de control de la iesirea din Hornul Mare (km 14), unde cele doua curse se despart de cea de 30 km si numai dupa informarea unui oficial de cursa.
  • alergatorii inscrisi la cursa de 100 km pot trece la cursa de 50 km doar la punctul de control Pestera (km 26), in aceleasi conditii de mai sus
  • modificarea optiunii este valabila si pentru echipe, unde, spre exemplu, unul dintre echipieri poate continua cursa la 100 km, iar celalalt la cea de 50 km/ 30 km sau ambii pot trece la cea de 50 km/ 30 km, alergand solo
  • cei care isi schimba optiunea de cursa "din alergare" nu sunt eligibili pentru podiumul de premiere, dar vor fi prezenti in clasament, primind si punctele UTMB aferente cursei terminate

Startul curselor ultra - 100k si 50k va avea loc la ora 6:00, iar cel al cursei de 30k, la ora 8:00.

Recomandari

  • Deoarece multi dintre cei inscrisi la editia de anul trecut au avut dificultati in procurarea sacului de supravietuire din folie, organizatorii au decis ca si prezentarea unei folii simple de supravietuire in completarea kitului de start obligatoriu este valabila.
  • Organizatorii recomanda folosirea busolelor clasice in locul celor existente ca aplicatii pe telefoanele mobile, care devin inaccesibile in cazul descarcarii bateriei.
  • Tot in sfera recomandarilor intra si pregatirea de catre concurenti a unor articole suplimentare de echipament   - imbracaminte, bete, coltari etc. - avand in vedere conditiile meteo dificile si temperaturile scazute posibile la data concursului.
  • Organizatorii le recomanda tuturor concurentilor, dar in mod expres celor de la cursa de 100 km, completarea pachetului de start cu un dispozitiv GPS, foarte util in sectiunile de gol alpin, pe timp de noapte sau/si ceata deasa.

Pentru a raspunde celor ingrijorati de urcarea prin Hornul Mare, organizatorii aduc la cunostinta alergatorilor ca ultimii aproximativ 200 m vor fi amenajati special - se va monta coarda si se vor sapa trepte in zapada, daca va fi cazul. Pe sectiunile parcurse noaptea se vor monta lampi si benzi reflectorizante.

Hartile traseelor se pot consulta pe site - www.transylvania100k.com , iar hartile track GPS vor fi trimise prin e-mail-ul de confirmare a inscrierii fiecarui concurent in parte. Pe langa punctele de control trasate pe hartile de concurs, vor fi instalate si alte puncte de observatie - Hornul Mare, Babele, etc.

Din motive organizatorice lesne de inteles - cazare, masa, transport etc. - cei interesati sa-si ofere serviciile ca voluntari sunt rugati sa-i contacteze pe organizatori in cel mai scurt timp posibil pe adresa transilvania100k@yahoo.ro .

Concurenti inscrisi. Pana in acest moment sunt inscrisi 300 concurenti din 20 de tari, printre care se numara nume cunoscute din Romania - Robert Hajnal sau din strainatate - Nerea Martinez Uruzzola (Spania). Data limita de inscriere este 11 mai 2016.

La fel ca in anii trecuti, concurentii romani beneficiaza si anul acesta de o reducere considerabila la inscriere fata de cei straini.

Alte detalii si orice alte modificari survenite vor fi facute cunoscute personal celor inscrisi   - prin e-mail sau telefon.


Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2021. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007