Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact

Sondaj de opinie

Care este ritmul cu care alergi un maraton? *
3-4 min/km
4-5 min/km
5-6 min/km
6-7 min/km
> 7 min/km


Nota : campurile cu * sunt obligatorii.


Arhiva sondaje de opinie
Sunteti aici :: Noutati

Noutati

Afisare 10 din 947.
Pagina 26 din 95

Aleargă Spre Stele, 16 mai, TitanJoi, 14 Mai 2015

Credeaâi că STR vine de la Sunday Titan Run? Ei bine, așa știam și noi, căci doar suntem cei care au creat titulatura. Åžtiam și că "nobody ever changes" (House M.D.), dar că acest adevăr le este aplicabil numai oamenilor, nu și evenimentelor: astfel că ne-am decis să schimbăm, preâ de o ediâie, denumirea alergării.  

Alearga Spre Stele Sunday Titan Run

Pentru a nu ne suprapune cu Semimaratonul București, STR #7 devine Saturday Titan Run. Sâmbătă, de la ora 10:00, vom sărbători ziua în care pentru prima dată un român a zburat în spaâiu (Dumitru Prunariu - 14 mai 1981, adică pe vremea când mulâi dintre noi încă nu ne jucam cu racheta în âărână). La tombola de după nu vă vom oferi un zbor în spaâiul extraterestru, dar vă promitem două participări gratuite la Triatlon Fără Asfalt La Mare și trei autografe semnate chiar de Dumitru Prunariu.  Åži nu vom alerga PE Titan (satelistul planetei Saturn), ci vom alergam ÎN Titan (cartierul bucureștean).

DE CE Aleargă Spre Stele?  

Nu a fost deloc ușor să alegem tematica pentru această ediâie a STR. Ne-am gândit întâi că putem sărbători Ziua Internaâională Împotriva Homofobiei (17 mai), dar am abandonat repede ideea: am fi fost năpădiâi (ca să nu spunem "aruncaâi în lac") de ultrașii galeriilor de fotbal și de membrii Noii Drepte, plus că oricum am avut parte de bărbaâi în fustiâă tutu la alergarea anterioară, nu-i așa? (http://on.fb.me/1crXVqQ) Le vom lăsa altora plăcerea de a face gluma cu "Bond. James Bond. Gay. Serghei."

Apoi ne-am zis că Ziua Internaâională a Latinităâii (15 mai) este un pretext foarte bun, dar pentru ce? Poate pentru o alergare cu vin? (Am găsit această licoare ca fiind un posibil liant pentru toată ginta latină). Ne-am răzgândit înspăimântaâi de posibilele complicaâii și ne-am mulâumit să cugetăm la adevărul celor de la BUG Mafia: "sângele latin e mai roșu ca un vin". (http://bit.ly/1zViA1f)

Ne-am oprit în cele din urmă la Aleargă Spre Stele, căci trebuie să ne mândrim cu singurul român care a reușit să vadă Terra de acolo, de sus. Să nu uităm că toâi suntem, până la urmă, praf de stele, cum bine zice piesa formaâiei Viâa de Vie (http://bit.ly/1J8RGFb).

PRECIZARE. Da, aâi înâeles bine: de data asta alergăm SÂMBÄ‚TÄ‚, nu duminică!  Click pentru a vedea  event-ul de facebook.

CADOURI la TOMBOLÄ‚:  

 1. Două participări gratuite la Triatlon Fără Asfalt La Mare (30 mai -http://bit.ly/1K3StbZ). Una pentru băieâi și una pentru fete.
 2. Trei autografe semnate de Dumitru Prunariu.
 3. Două participări gratuite pentru proba family din cadrul Maratonului Apuseni (30 mai, Băișoara, Cluj -  http://bit.ly/1Gob1xb).  

CÂND, UNDE? STR #7 va avea loc sâmbătă, 16 mai. Punct de întâlnire: pe aleea de lângă lac, în dreptul bisericii de lemn din Parcul IOR (Titan) din București. Alergarea va începe la 10:00 (cei care întârzie sunt rugaâi să ni se alăture oriunde pe traseu).  

CONDUITA ÎN TIMPUL ALERGÄ‚RII. Vă spuneam la ultimele ediâii așa: "Dacă vor fi mulâi oameni pe traseu (cu căâel, cu purcel, cu bicicletă, cu role, cu minole, cu gladiole) și vă vor încurca, vă rugam să nu vă certati cu ei. În astfel de situaâii recomandăm cu solicitudine să aplicaâi filosofia Adei Milea: "poâi să te cerâi la infinit / sau poâi rezolva orice arătând un cuâit" -http://bit.ly/1J8RGFb". Între timp însă ne-a mai venit mintea la cap, mai ales după apariâia vigilenâilor "oameni ai legii". Astfel că vă recomandăm să nu mai aduceâi cuâite la voi. În schimb, orice armă albă credem că e permisă. Sau băgăm un deget în ochiul cui o merită și fugim, căci doar asta facem foarte bine :D

DISTANŢĂ, RITM? Vom alerga două ture de lac. O tură de IOR are 3,1 km. Ritmul alergării va fi cel de jogging (7:00-7:30 min/km). Însă cine vrea se poate abate de la aceste cifre, desigur. Avem rugămintea să alergăm măcar prima tură împreună, la ritmul celui mai lent dintre noi - nici nu aveâi idee cât de bine ne vom simâi făcând așa și cât de frumos se vede din afară un grup compact de alergători! Plus că la viteză mică se ard cele mai multe grăsimi...

IMPORTANT: nu vă putem promite un loc pentru lăsarea bagajelor! Vorba aia: "fiecare om își poartă crucea". La fel și în cazul bagajului de la alergare.

DRESS CODE: dacă aveâi accesorii science-fiction ce amintesc de zborul în spaâiu, veniâi să alergăm cu ele. La final vă recompensăm cu mici cadouri.

CINE PARTICIPÄ‚? Oricine, oricare ar fi măsura la pantof, preferinâele muzicale, pigmentarea pielii, afilierea la vreun club de alergare, dacă suntem sagaci sau capsomani ș.a.m.d.  

ACCES:
 • cu nava spaâială, numai via Triunghiul Bermudelor
 • prin teleportare (se pare că a fost deja inventată -  http://bit.ly/1b3oMcK)
 • cu mașina personală (se poate parca pe str. Liviu Rebreanu)
 • cu metroul (staâia Titan, acces prin str. Liviu Rebreanu - aprox. 500m) (mama lor, cum au scumpit ei cartelele! tot nu m-am obișnuit)
 • cu autobuzul: staâia Pod Lacuri și staâia Poșta Titan (mijloace de transport: 311)Roata Norocului - premii oferite de RCM la Semimaratonul BucurestiMiercuri, 13 Mai 2015

Ro Club MaratonDaca iesiti la alergare zilele acestea, va recomandam sa nu mai evitati "noroacele" intalnite in cale. Din contra: va recomandam sa le vanati cu patima, caci veti avea nevoie de ajutorul sortilor vineri si sambata. Cu ocazia Semimaratonului Bucuresti din acest weekend, Ro Club Maraton va invita sa trageti cu forta si cu inspiratie de Roata Norocului de la Sport Expo (Piata Constitutiei). Impreuna vom invata si sa numaram (cel putin pana la 8, caci atatea vor fi tipurile de premii puse in joc).

La  Roata Norocului  de la standul Ro Club Maraton pot participa toti cei inscrisi la probele de semimaraton, 10 km si stafeta, o singura data, gratuit, pe baza numarului de concurs. Premiile puse in joc:

 1. Inscriere gratuita BIHM 2016;
 2. Vouchere reducere competitie RCM
 3. Voucher Superfit
 4. Gadget ABRC
 5. Premiu surpriza RCM
 6. Produse Lysi
 7. Isostar
 8. Voucher reducere competitie RCM

De asemenea, puteti participa la un concurs de ghicit timpul castigatorului de la Semimaratonul Bucuresti. Premiu: un dispozitiv Polar Loop.

Ridicarea kiturilor pentru Semimaratonul Bucuresti 2015 se va face:

 • vineri (15 mai) - 13:00-20:00
 • sambata (16 mai) - 11:00-20:00
 • vezi harta Sport Expo

Duminica, 17 mai, inainte de startul concursului, se va face poza de grup a Ro Club Maraton. Dupa concurs vom sarbatori cu sampanie cei 7 ani de existenta ai clubului.

In momentul de fata mai sunt locuri disponibile la probele din cadrul Semimaratonului Bucuresti: Semimaraton - 900, Cros 10,5 km - 700, Stafeta - 100 echipe, Cursa Populara - 200, Cursa Copiilor - 500.

Detalii despre Semimaratonul Bucuresti gasiti pe site-ul oficial si pe pagina de facebook.
Maratonul Apuseni - voluntariat, inscrieri, tombolaVineri, 8 Mai 2015

Doar cateva zeci de kituri au mai ramas disponibile la probele competitive din cadrul Maratonului Apuseni, ce va avea loc la Baisoara, pe 30 mai.

maratonul apuseni

Inscrierile sunt deschise pana pe 23 mai (sau pana la epuizarea kiturilor). Nu uitati ca puteti castiga doua participari gratuite la proba Family in cadrul alergarii de grup Rainbow Run - Sunday Titan Run #6.

Click pentru inscrieri la Maratonul Apuseni.  

Doritorii pot participa ca voluntari pentru a acoperi toate pozitiile de la  Maraton Apuseni  msg systems 2015. In functie de abilitati si preferinte puteti alege o activitate anume in care vreti sa va implicati sau despre care vreti sa invatati. Detalii gasiti pe site aici, iar inscrierile ca voluntari se fac in formularul de inscriere. Coordonatorul voluntarilor este Anca Brisan, daca aveti intrebari ii puteti scrie la voluntari@maratonapuseni.ro.
Crosul Click! Sanatate, 14 iunie, Parcul HerastrauVineri, 8 Mai 2015

Bucurestenii pot alerga duminica, 14 iunie, la cea de-a VII-a editie a Crosului Click! Sanatate, informeaza organizatorii. Startul va fi dat la ora 10:00, de la Beraria H (fostul pavilion H, Kiseleff, nr. 32), urmand sa se alerge pe o distanta de 7 km in jurul lacului Herastrau. Parintii pot participa, alaturi de cei mici, la Crosul Familiei, pe un traseu special de 500 m.

crosul click! sanatate

Inscrierile se vor face

 • pe 14 iunie, in intervalul 8:00-9:45, in zona Pavilionului H
 • pe baza talonului din revistele Click! Sanatate, Click! pentru femei, dar si din ziarele Adevarul si Click! din saptamanile anterioare evenimentului

harta crosul click! sanatateCu mic cu mare la Crosul Familiei

 • Cei mici sunt asteptati sa alerge alaturi de parinti la Crosul Familie, pe un traseu special de aproximativ 500 m.
 • Inscrierile pentru evenimentul destinat celor mici vor incepe la ora 10:00, in zona Berariei H, iar startul alergarii se va da la ora 11:00.
 • Indiferent daca cei mici vor alerga singuri, de mana cu parintele sau in carut, la linia de sosire ii vor astepta premii surprinza pentru fiecare in parte.

Editiile anterioare

La editia din iunie a Crosului Click! Sanatate vor fi oferite zeci de premii.

La precedentele sase editii au participat aproximativ 5000 de persoane, care au putut castiga numeroase premii constand in biciclete, tablete, aparate fitness, telefoane mobile, abonamente la sala, aparate de masaj, vouchere pentru echipamente sportive.

Parteneri: Primaria Municipiului Bucuresti, Federatia Romana de Atletism, Ro Club Maraton, Prima TV.
La ce competitii platim taxa in 2015 (update 7 mai)Joi, 7 Mai 2015

Noutati: s-a dat drumul la inscrierile pentru Cross-ul Culorilor, Crosul Universitar Student Run, Atinge Omu, Romani in UK Challenge si a fost anuntat Maratonul Dunarii (cursa eco pe baza de invitatie). De asemenea, membrii Ro Club Maraton vor beneficia de taxa minima la Urbatlon pana pe 10 iunie. De mentionat ca pe 9 mai se va desfasura evenimentul caritabil Alerg pentru Spitalul Copiilor (in mai multe orase din tara). Veti gasi in articol doua liste: una ordonata in functie de termenul de plata, cealalta in ordinea desfasurarii curselor.

lista curse alergare

(sursa foto: Radu Cristi / Donez Amintiri)

Nu uitati ca mai sunt valabile o serie de  reduceri pentru membrii Ro Club Maraton  la Semimaratonul Bucuresti, Maratonul Aradului, Maratonul Plevna, Triatlon Fara Asfalt la mare, Semimaratonul Tusnad, Voineasa Mountain Run, Maratonul DHL Stafeta Carpatilor, Maratonul Via Maria Theresia, Maratonul International Bucuresti si New York City Marathon. In plus, membrii RCM au participare gratuita la Maratonul International Cluj si la Maratonul Via Maria Theresia.

Atentie! Acest articol cuprinde NUMAI cursele pentru care au fost deschise inscrierile. Vom reveni cu update-uri saptamanale, pe masura ce aflam de noi deschideri la inscrieri.

Competitii ordonate in functie de  termenul de plata  (lista intocmita pe 7 mai)

luna mai

luna iunie

luna iulie

luna august

luna septembrie

luna octombrie


Competitii ordonate in functie de  data desfasurarii  (lista intocmita pe 7 mai)

luna mai

luna iunie

luna iulie

luna august

luna septembrie

luna octombrie

Pentru a vedea lista cu toate cursele din 2015 (in ordinea desfasurarii lor!), dati click pe  Calendarul Competitiilor Nationale in Anul 2015.
Unde alergam saptamana aceasta (7-13 mai)Joi, 7 Mai 2015

A venit potopul. Si nu doar cel pe baza de ploaie, ci si cel axat pe evenimente de alergare. Potop, avalansa, pletora de curse, vreo 40 la numar. Fie ca sunteti incepatori in ale alergarii, fie ca sunteti adamii acestui gen de miscare, va recomandam participarea la Rainbow Run  - Sunday Titan Run #6: alergati cat mai colorat, iar la final aveti parte de o tombola cu participari gratuite la Maratonul International Brasov, dar si cu doua participari la proba family din cadrul Maratonului Apuseni.

sunday titan run

Va prezentam lista cu evenimentele de alergare (si nu numai) ale saptamanii 7-13 mai.  Lista poate suferi modificari. Vom reveni cu update-uri pe masura ce aflam de existenta altor antrenamente sau competitii.

Joi, 7 mai

Vineri, 8 mai

Sambata, 9 mai

Duminica, 10 mai

Marti, 12 mai

Miercuri, 13 mai
Romani in UK Challenge, 21 iunieMiercuri, 6 Mai 2015

romani in uk challengePe 21 iunie se va desfasura prima editie a evenimentului caritabil Romani in UK Challenge. Traseul va trece prin pitorescul peisaj din Yorkshire Dales, North Yorkshire, UK. Probe: traseul scurt (6 mile, toata ziua, £7) sau traseu lung (24 mile, toate cele 3 varfuri in 12 ore, £12).

Scop caritabil

 • Evenimentul este o premiera in UK, prima actiune de caritate cu participare romaneasca pentru o Fundatie din Romania.
 • Competitia doreste sa arate ca romanilor din Marea Britanie le pasa de necesitatile si lipsurile copiilor din Romania, mai ales celor bolnavi de cancer sau cu o limita redusa de viata.
 • Taxa de participare va fi donata integral copiilor de la Fundatia "Hospice Casa Speratei", Campania pentru Adunatii Copaceni.
 • Noul centrul de terapie, educare si reabilitare de la Adunatii Copaceni se doreste a fi casa a 300 de copii in faze terminale de cancer, dar si un ajutor moral si emotional pentru famiile acestora.
 • Taxa de participare va merge direct la "Campania pentru Adunatii Copaceni", prin intermediul celor de la Hospices of Hope, UK , initiatorul Fundatiei "Hospice Casa Sperantei", Romania.
 • Cei care nu doresc sa participe la "Romani in UK Challenge" dar vor sa contribuie la strangerea celor £1000 pot face o donatie cat de mica pe pagina evenimentului, inscriindu-se doar cu numele.

Inscrierea se poate face printr-o simpla donatie, de 7 sau 12 lire, mentionand doar varianta de traseu si numele celui care doreste participarea la competitie.

Kit de participare

 • diplome de participare
 • cadouri de la sponsorii competitiei

Program

 • Plecarea va fi la ora 08:30 din Horton in Ribblesdale, atat pentru traseul scurt, cat si pentru traseul lung. Sosirea va fi in acelasi loc.
 • Inainte de plecare va fi facuta o poza de grup cu steagul Romaniei.
 • Fiecare participant va primi prin email, pana pe data de 15 iunie, un pachet informational in care sunt incluse variantele de parcare, cazare, harta traseului, cele necesare in rucsacul de drumetie, precum si sfaturi legate de vreme si traseu.
 • Varianta scurta inseamna doar urcarea primului deal, Pen-y-ghent, 694m, accesibil fiecaruia care vrea sa faca putina miscare in pitorescul peisaj Yorkshire Dales. Pentru acest traseu scurt nu exista timp limita.

Detalii. Vezi pagina de facebook a evenimentului Romani in UK Challenge. Inscrie-te sau doneaza cat de putin pentru binele copiilor din Romania. Pentru mai multe informatii, intrati aici.
Urbatlon, 20 iunie, Arena Nationala din BucurestiMiercuri, 6 Mai 2015

A doua editie a cursei cu obstacole Urbatlon va avea loc pe 20 iunie, pe Arena Nationala din Capitala. Evenimentul va include 8 probe, iar traseul de 5 km va include portiuni de alergare, slalom cu viraje stranse, sarituri, un blocaj in trafic si parcurgerea unui labirint, urmate de cateva probe de fitness, proba de catarare si demonstrare a agilitatii fizice, scari. Membrii Ro Club Maraton beneficiaza de inscriere la taxa minima, daca isi rezerva locurile pana pe 5 iunie.

urbatlon cursa cu obstacole

Accesul spectatorilor si participantilor catre zona de start se poate face din Str. Maior Coravu pana la orele 10:00 si incepand cu orele 8:30, pe tot parcursul evenimentului, din str. Pierre de Coubertin si bulevardul Basarabia.

Noutati. O noutate a editiei din acest an este coborarea pragului de varsta de la 18 la 12 ani pentru concurenti.

Obstacole diverse: Warm-up Check-in, Labirintul, Power Tunnel, Asaltul Arenei, Blocaj in trafic, Happy Moves. Pe tot parcursul traseului vor fi membri ai echipei de organizare si voluntari, care vor da indicatii si vor ajuta concurentii sa depaseasca obstacolele. Citeste mai multe detalii despre probe.

Kit de participare

 • numar de concurs
 • tricou oficial URBATLON 2015
 • plic Nescafe
 • medalie de FINISHER
 • doza POWERADE (dupa finalizarea cursei)
 • doza Coca-Cola  (dupa finalizarea cursei)
 • paste in sos Barilla (dupa finalizarea cursei)
 • alte produse oferite de sponsorii si partenerii evenimentului

Taxa

 • pana pe 10 mai 2015: 65 de lei
 • 11 mai - 31 mai 2015: 75 de lei
 • 1 iunie - 18 iunie 2015: 85 de lei
 • membrii Ro Club Maraton beneficiaza de inscriere la taxa minima, daca isi rezerva locurile pana pe 5 iunie

18 iunie este ultima zi de inscrieri, in care taxa trebuie achitata!

Inscrierile se fac online pe pagina oficiala a evenimentului. Vezi si pagina de facebook.
La ce competitii platim taxa in 2015 (update 1 mai)Vineri, 1 Mai 2015

Noutati: va puteti inscrie la Supermaraton Békéscsaba-Arad-Békéscsaba si la Ziua Sportului la Zalau (Cros 10km si 3km). De asemenea, pe 9 mai se va desfasura evenimentul caritabil Alerg pentru Spitalul Copiilor (in mai multe orase din tara), iar pe 10 mai va avea loc Crosul Firmelor (la Timisoara; dar se pare ca inscrierile au fost inchise deja). Veti gasi in articol doua liste: una ordonata in functie de termenul de plata, cealalta in ordinea desfasurarii curselor.

taxe curse alergare

(sursa foto: ultrabug.co.uk)

Nu uitati ca mai sunt valabile o serie de  reduceri pentru membrii Ro Club Maraton  la Semimaratonul Bucuresti, Maratonul Aradului, Maratonul Plevna, Triatlon Fara Asfalt la mare, Semimaratonul Tusnad, Voineasa Mountain Run, Maratonul DHL Stafeta Carpatilor, Maratonul Via Maria Theresia, Maratonul International Bucuresti si New York City Marathon. In plus, membrii RCM au participare gratuita la Maratonul International Cluj si la Maratonul Via Maria Theresia.

Atentie! Acest articol cuprinde NUMAI cursele pentru care au fost deschise inscrierile. Vom reveni cu update-uri saptamanale, pe masura ce aflam de noi deschideri la inscrieri.

Competitii ordonate in functie de  termenul de plata  (lista intocmita pe 1 mai)

luna mai

luna iunie

luna iulie

luna august

luna septembrie

luna octombrie

Competitii ordonate in functie de  data desfasurarii  (lista intocmita pe 1 mai)

luna mai

luna iunie

luna iulie

luna august

luna septembrie

luna octombrie

Pentru a vedea lista cu toate cursele din 2015 (in ordinea desfasurarii lor!), dati click pe  Calendarul Competitiilor Nationale in Anul 2015.
Unde alergam saptamana aceasta (1-7 mai)Vineri, 1 Mai 2015

"Micii sunt aproape gata, carnatii cu  casca  la fel, curge berea..." - dar nu pentru noi, ci pentru cei care pun tara pe jar si carnita pe gratar in timp ce noi pescuim oxigen in alergare. Intoxicati cu fum, ne revenim cu o cura de miscare: Alergarea Chitarelor (alergam, ne distram angelic, pozam sexos, castigam la tombola, apoi cantam la chitara), ne luam la intrecere cu masinile la Wings For Life, aflam cu stupoare cat de frumosi pot fi Muntii Macinului si tot asa, pret de vreo 23 de alergari programate in perioada 1-7 mai.

unde alergam in weekend
(foto:  facebook.com NoStressTriathlon)

Va prezentam lista cu evenimentele de alergare (si nu numai) ale saptamanii 1-7 mai.  Lista poate suferi modificari. Vom reveni cu update-uri pe masura ce aflam de existenta altor antrenamente sau competitii.

Vineri, 1 mai

Sambata, 2 mai

Duminica, 3 mai

Marti, 5 mai

Miercuri, 6 mai

Joi, 7 mai

 • Alergare in grup [113]  - Antrenament alaturi de echipa  Experienta Multisport  - Arad, micul platou de pe faleza Muresului din spatele Palatului Cultural Arad, langa monumentul dedicat martirilor luptei anticomuniste, 19:00

De asemenea, vezi  o lista cu  taxele reduse si deadline-urile  pentru participarea la diverse competitii  ce implica alergarea si care au loc anul acesta si la anul in Romania (lista a fost intocmita pe 1 mai).
Pagina 26 din 95


Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2019. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007