Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact

Sondaj de opinie

Care este ritmul cu care alergi un maraton? *
3-4 min/km
4-5 min/km
5-6 min/km
6-7 min/km
> 7 min/km


Nota : campurile cu * sunt obligatorii.


Arhiva sondaje de opinie
Sunteti aici :: Povesti » Aripi intinse

Aripi intinse

(3)I6Wo6Zl_24999.jpg

Numele meu este Horhogea Daniel , locuiesc în București și de un an de zile m-am apucat de alergat.

Povestea mea se naste din tragedia a două familii , în data de 20 ianuarie 2014 în România , în munții Apuseni a avut loc un accident aviatic tragic unde s-au stins două suflete , pilotul Adrian Iovan și studentă Aurelia Ion studentă la medicină . Acest accident m-a marcat și am decis să le dedic competiția la care urmă să particip.

 În data de 26 ianuarie 2014 era programat   Semimaratonul Gerar organizat în București , în curtea facultății de politehnica unde aveam să particip la probă de semimaraton alături de doi colegi , Florin Ionita și Bogdan . Datorită unor probleme personale Bogdan nu a mai putut participă alături de noi , așa că nu am putut să mai participăm oficial la competitite și totuși eu și Florin am alergat fiecare pe tot parcursul celor 21 de km fiecare de capul lui ,dar ne-am așteptat înainte de finish să terminăm împreună.

Un pic dezamăgit că nu am fost incluși în clasament ,am primit vestea că urmează să se organizeze o competiție numită " Wings for Life World Run" exact ceva în comun cu pseudonimul pe care m-i l-am dat : " Aripi Intinse".

 Așa i-a naștere povestea pe care vreau să v-o relatez și care sper să va bucure strălucirea cristalinului cât și să va atingă latură sufletească ,a celor mai mulți alergători fie ei amatori sau profesioniști.

(1)KuxQoxG4_7396.jpg

 Am început demersul pregătirii cursei ce avea să aibă loc pe data de 4.05.2014 , am luat legătură cu sora Aurei pentru ai cere acordul să fac un tricou cu poza ei   și să alerg în memoria ei . Am fost bucuros că a acceptat dar am mai pus aripi tricoului și un citat în care credea Aură . " ORICE AI FACE ÎN VIAȚĂ VA FI NESEMNIFICATIV , DAR ESTE FOARTE IMPORTANT CÄ‚ ÎL FACI " - Mahatma Gandhi

 Am achitat taxa de concurs fără nici o ezitare și am început munca alături de Ștefan Oprina care mi-a fost antrenor , prieten și chiar un frate mai mare pe care nu l-am avut , am strâns o legătură care cu greu se poate rupe , acum când scriu aceste rânduri el este alături de mine prin telefon sau prin intermediul rețelelor de socializare deoarece a avut norocul și s-a stabilit în SUA , pe această cale nu pot decât să îi urez multă sănătate și fericire alături de familie.

(2)dypEE95_80129.jpgVreau să îi mulțumesc și iubitei mele Mihaela   care s-a sacrificat pt mine și s-a înscris voluntar să fie alături de mine în această frumoasă aventură. Dragostea mea trebuia să se trezească mult mai devreme decât mine, deoarece trebuia să fie undeva pe la oră 7.00 dimineață la locul de start. Mulțumesc frumos . Te iubesc mult că îmi ești alături la bine și la greu !!!

 Au trecut destul de repede cele trei luni și aud telefonul prietenului meu Daniel care mă întreabă dacă am dormit bine și sunt apt pentru marea provocare , zâmbesc ușor și îi   transmit că acum ies pe ușă s ail aștept în față blocului pentru a pleca către destinația competiției .Mă urc în mașină și mă apucă o stare de agitație pe care nu o mai simțisem niciodată , Dan mă întreabă dacă sunt ok , dar ca niciodată nu cred că am răspuns ceva și timpul s-a scurs foarte repede și iată-ne la Cora Pantelimon zonă de start a concursului . Mă dau jos din mașină și merg să iau pulsul concurenților la zona de încălzire , întâlnesc câteva fețe cunoscute , ne salutăm , zâmbim și repede înapoi la mașină pentru echipare.

 Îmi pun repede sorțul pe mine , tricoul și un pic chinuit atașez numărul de concurs și plec către o zonă liniștită să mă încălzesc. După câteva minute de alergare ușoară , niște exerciții motrice și 3-4 lansate aud vocea unuia dintre organizatori să ne îndreptăm către zonă de start delimitată după anumite criterii de performanță . Am uitat să va spun că această cursă a fost mai deosebită deoarece știam de unde   pornim dar nu știam unde se termină , deoarece" arbitrul" era o mașină care în momentul când te depășea aveai să termini cursa.Ajunși în gradenă mai schimbăm câteva zâmbete , câteva impresii și 10, 9 ,8 --. ¦..3, 2, 1   START!!!!!!!

 Pornesc ușor către marginea din dreaptă a starzii și încerc să îmi reglez respirația și ritmul , după aproximativ 2km mă lipesc că la ciclism la plasă de Radu Milea , Florin Szomyu , Victor Vlad și alți 3 alergători pe care nu îi cunosc este o liniște destul de apăsătoare după vreo 500 de m încep câteva replici și gânduri pe care le ascult cu mare plăcere , între timp apare de nu știu unde un fotograf , repede intind brațele și așa se imortalizează începutul " aripilor întinse " de la această competiție .La km 10 punct de alimentare și hidratare pe care sincer îl cam așteptam , bag repede niște Isotonic și o banană și plec în forță sâ nu îmi pierd grupul de care mă agățasem și sincer îmi dădea putere să cred că voi merge foarte departe în această incursiune.La km 15 încă mă simț bine și stau alături de grup dar ușor - ușor parcă nu mai am resurse să țin pasul cu ei si pe la km17 încep să pierd pasul cu colegii de drum , rămân mai în urmă dar tot cu același entuziasm. Știam că la km 20 mă așteaptă iubită mea care mi-a zâmbit de cum m-a văzut iar acel zâmbet mi-a dat aripi , repede a venit să mă servească cu ceva de băut , glucoză , banană , cam tot ce era pe masă îi venea să îmi dea să mă alimenteze , am zăbovit vreo 2-3 minute alături de ea după care i-am furat un sărut și am zbughit-o în ritmul meu pe care mi-l impusesem după ce rămăsesem singur .Pe la km 26-27 am auzit niște încurajări superbe :  

 -Hai că îi prinzi cu siguranță pe aia doi din față sunt " lesinati" dupa ce l-am citat pe autor la momentul acela am simțit o energie care mă ridica de la asfalt   , dar acum îmi dau seamă că cei din urmă mea primea aceleași încurajări deci pot să spun că a fost super tare autorul. Între timp Radu Cristi nelipsitul , neobositul fotograf îmi imortaliza câteva cadre cu aripi întinse dezlipite de sol . Datorită lui voi rămâne cu niște imagini memorabile . Mulțumesc maestre  Radu Cristi!

(4)AIEzui1v_84575.jpg

 Ajuns undeva pe la km 29-30 aud în spatele meu zgomot de motocicletă și o tânără despre care aflu după competiție că este campIoana României la maraton parcurg undeva la vreo 2-3 km alături de ea după care mă depășește fără nici un efort într-un ritm de parcă acum începuse cursa. La km 35 aflu că sunt între primi 15 alergători rămăși în cursă , va dați seamă cum îmi bătea inimă cu ce bucurie m-i se umezeau ochii  două picaturi de apa   cristalina, de fericire. Km 36 încep să resimt oboseală și parcă numai merge ceva după aproximativ 1-1,5 apare în spatele meu la vreo 100 de m , mașinuța pe care nimeni din competiție nu își dorea să o vada  , atunci pentru ultima data am simțit ceva deosebit în corp care nu dorea să mă las bătut și vreo 150-200 m , am dat tot ce am putut din mine , cel puțin așa este impresia mea după 37,7 km parcurși și în semn de respect am mai întins Aripile în memoria Aurei Ion pentru ultima data în acea competiție și cu ochii inalatati către cer și elicopterul care survola deasupra mea parcă cerea un tribut al aripilor!  

 Acum spre sfârșit așteptam singur pe margine sosirea autocarului care avea să ma ia din drum și să ma readucă la punctual de start .Trec ceva autocare până se oprește șI cel destinat mie și cu chipul plin de fericire urc alături de ceilalți participanți și povestim câte ceva din trăirile fiecăruia.

 Ajunși   "baza" primim medaliile și tot odată aflu că am terminat pe locul 12 OPEN și 10 la masculin în România și 395 în lume din cei peste 35000 de participanți  

 Felicitări campionilor Lili Danci la feminin și Eugen Sorop la masculin!  

 Acum în încheiere vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă această poveste a mea : Ștefan Oprina , Emanuel Rus , Emanuel Trandafir, Daniel Mereuță , Victor Petrescu, Bogdan Opritescu , Ionuț Surlea , Marian Daogaru , Victor Vlad , Florin Szomyu , Radu Milea, Roatis Vasile , Ana Enciu, Dumitrescu Alexandru , Gabriel&Oana Solomon , Șerban Damian, Flory Buga, Tănase Vlad , Doru Andrei-Pată , Valeria Racilă Von Gronigen , Ilie Roșu , Hiroko Ogawa , Daniel Mărăcine , Mariana Ciucă , Alexandru Vic Ion , Lucri Ion și lista este mult mai mare și sper să nu se supere nimeni că nu l-am enumerat mai jos , va mulțumesc tuturor pentru poze și susținere!

 Vreau să mulțumesc domnului Viorel Stoica pentru gestul deosebit făcut pt mine !

 È˜i cei din urmă sunt mama , tata și iubita mea care au fost alături de mine necondiționat în toată această perioadă îmi cer scuze dacă i-am supărat în perioadă asta și țin să le transmit că îi iubesc enorm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Mulțumesc Ro Club Maraton pentru acest concurs și posibilitatea exprimării trăirii noastre la o competiție de anduranță.

Text de Horhogea Daniel


Adauga comentariuNici un comentariu.
Afisare 21 din 248.
<< < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >
Pagina 10 din 12


Alte articole despre Povesti

Crosul '15 noiembrie', editia 2009 Crosul '15 noiembrie', editia 2009
Au trecut destui ani de cand nu am mai alergat la un cros. Mi-amintesc de unul, in care am strans in jurul meu toti copiii din bloc,... ...
Maratonul Bruxelles 2009 Maratonul Bruxelles 2009
Este data de 04.10.2009. A plouat in noaptea de dinaintea cursei. Strazile sunt inca umede si alunecoase si cu certitudine vor fi un... ...
Maratonul Berlin 2009 Maratonul Berlin 2009
Grupuri numeroase se deplaseaza in valuri, valuri catre Poarta Brandenburg. In aceasta directie, berlinezii din est au privit timp... ...
Supermaratonul Miercurea Ciuc 2009 Supermaratonul Miercurea Ciuc 2009
Incepe deplasarea catre Miercurea Ciuc. Plec din acelasi punct, locul in care a inceput totul: cabana Himalaya. Deplasarea este lipsita... ...
Maratonul Budapesta 2009 Diagonale des Fous, 2009 Getica la Carpathian Adventure 2009 Gore Tex Transalpine Run 2009 Carpathian Adventure 2009 - povestea echipei Getica Interviu cu Gabriel Solomon Interviu cu Florin Precup Maratonul Fagarasului in 20 de ore Marathon du Mont Blanc 2009 Everest Marathon 2009 Interviu cu Daniel Lixandru Semimaratonul Tusnad 2009 Verdon Canyon Challange 2009 Maratonul Madrid 2009 Maratonul Paris 2009 Interviu cu Danut Cernat Semimaratonul Edinburgh 2009

Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2021. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007