Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact

Sondaj de opinie

Care este ritmul cu care alergi un maraton? *
3-4 min/km
4-5 min/km
5-6 min/km
6-7 min/km
> 7 min/km


Nota : campurile cu * sunt obligatorii.


Arhiva sondaje de opinie
Sunteti aici :: Povesti » Echipa Cambridge School of Bucharest

Echipa Cambridge School of Bucharest

Reprezentam o scoala particulara din Bucuresti, Scoala internationala "Cambridge School of Bucharest". Scoala noastra este chiar in centrul orasului, pe Dorobanti 39, langa A.S.E. Elevii de aici sunt de nationalitati multiple - romani, sarbi, englezi, marocani, libanezi, turci, portughezi, americani, asiatici. E o scoala cu predare in limba engleza.

cambr5

Ideea cu maratonul ne-a venit in momentul in care directotul nostru m-a chemat in luna mai in birou si m-a intrebat daca ma intereseaza sa ma duc cu cativa elevi la un maraton (DHL). Noi lucram cu DHL - ei ne aduc subiectele de examene din anglia. Am spus ok, desi pana atunci nu mai facusem chestia asta. Aveam doar 2 saptamani timp sa ii pregatesc. Am inceput pregatirile (eu am facut atletism pana la 14 ani si apoi m-am apucat de baschet...asta este si specializarea mea, insa am un verisor antrenor de atletism la Iasi, care m-a ajutat cu program de pregatire). Am participat la stafeta mixta sub 18 ani, unde am reusit sa luam locul 3 - nu ne venea sa credem ca am putut sa facem asta (pustii imi spuneam mereu ca mergem degeaba, insa eu ii incurajam ca totul este sa terminam cursa... nici eu nu credeam). A fost fantastic sa urcam pe podium... ne-am simtit extraordinar, desi noi vroiam doar sa terminam cursa. Surpriza a fost uriasa in scoala... directotul spunea ca nici el nu credea, mai mult ne trimisese sa participam, sa fim si noi acolo.

cambr4

Apoi am propus: ce ar fi daca ne-am face echipa noastra de minimaratonisti... concursuri... reclama scolii prin intermediul asta... Ideea a fost primita cu reticenta de copii. Imi spuneau: iti dai seama in ce ne bagi? Am insistat si pana la urma au fost de acord. Am incercat sa le reamintesc ca totul se va rezuma la munca multa - ceea ce au si realizat la antrenamente.

cambr1

Am inceput cu cei 6 de la stafeta DHL, apoi am mai cooptat inca 3 membri, in luna septembrie. Au urmat semimaratoanele si crosurile din Bucuresti, POWERADE, LOTERIA ROMANA, PETROM, competitii mai dure pentru noi pentru ca erau primele de genul. La toate am reusit sa venim in primii 50, desi nu erau categorii de varsta. Pe toate le-am considerat pregatitoare pentru MARATONUL COCA-COLA BUDAPESTA, de pe 19 octombrie. Este un maraton exclusiv pentru femei. Am fost cu 6 fete, am reprezentat Romania, organizare medie (se putea si mai bine). Locul 17 a fost pentru noi unul exceptional la echipe, mai ales ca am venit in fata Olandei, Turciei sau Elvetiei (echipa cu care am si ramas in amicitie). Am uitat de maratonul International din Bucuresti, din 12 octombrie - foarte bine organizat, pacat ca romanii nu stiu ce inseamna maratonul. La acest maraton am participat cu stafeta de 4 - eu si inca trei elevi. A fost o mare realizare, am terminat la general pe 14, desi am alergat la comun cu cei mari; nu au fost pe categorii de varsta. Oricum am fost premiati pentru singura scoala ce a facut acest lucru, am primit aplauze si meritul ca niste pustani de 14 ani pot face asta.

cambr2

Planuri de viitor: urmeaza crosul UNIRII de la Alba Iulia, din 22 octombrie, apoi, ce avem planificat pentru anul viitor, ma refer la maratoane mari: OGER ANTALYA MARATHON, TURCIA, 3 martie 2008 si ING LUXEMBOURG MARATHON, 23 mai 2008. Ambele sunt incluse in circuitul federatiei internationale; le-am ales pentru ca sunt printre putinele care accepta si juniori, sub 18 ani. O sa concuram la stafeta si cursele de 10 km pentru Romania. Speram la maratonul DHL din 6 iunie 2009 sa reusim sa egalam macar performanta de anul acesta - locul 3, si... de ce nu poate sa urcam mai sus.

cambr3

Membrii echipei de marathon stafeta Cambridge School of Bucharest:

  • antrenor/alergator - Mocanu Dan Alexandru, 29 de ani
  • Farah Hashem - 15 ani, Iordania
  • Bianca Taher -15 ani, Romania
  • Andreea Naiman -15 ani, Romania
  • Rebeca Petrescu - 15 ani, Romania
  • Stoica Teodora -14 ani, Romania
  • Rogoz Maria - 15 ani, Romania
  • Reyhan Mesut -16 ani,Turcia
  • Samy Abu Wakid -15 ani, Romania
cambr8
cambr9
cambr6
cambr7

Text si foto: Dan Mocanu


Adauga comentariuUn comentariu.

Joi, 14 Aprilie 2011 23:23andrei M a spus :
Felicitari pentru toata activitatea desfasurata!!! cel mai bun antrenor Mocanu Dan-Alexandru!

Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2021. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007