Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact

Sondaj de opinie

Care este ritmul cu care alergi un maraton? *
3-4 min/km
4-5 min/km
5-6 min/km
6-7 min/km
> 7 min/km


Nota : campurile cu * sunt obligatorii.


Arhiva sondaje de opinie
Sunteti aici :: Povesti » Cindrel in Alergare - Paltinis - 11 August 2012

Cindrel in Alergare - Paltinis - 11 August 2012

Ce isi poate dori un alergator montan? Poate mai presus de "trasee tehnice, urcari ispititoare, coborari ametitoare, tricouri tehnice, clasari bune", eu as pune traseele alergabile si cu peisajele deosebite.  Inca de la primul anunt am considerat Maratonul "Cindrel in Alergare" un concurs ce nu trebuie ratat. In primul rand, tentia de a vizita si de a alerga intr-o zona in care nu ajunsesem inca, a fost mare.  

As putea incheia povestea simplu: "Am fost, alergat, m-am bucurat de traseu si de zona, am dat tot ce-am putut, am terminat onorabil". Restul de impresii le-as pastra pentru mine. Dar as indemna pe toti iubitorii de alergare montana si de munte sa mearga in Muntii Cindrel si se bucure de peisaje, de trasee, si chiar de oamenii locului.   Sunt totusi lucruri ce merita spuse: De la inceput la sfarsit organizatrii au fost extrem de discreti, dar au pus la punct toate detaliile pentru ca noi alergatorii sa ne bucuram de un concurs deosebit. Iar Voluntarii ne-au transmis ebnergia lor. Dupa Startul plin de entuziasm, traseul ne-au aruncat brusc in "natura".

 (2)Ozrz7fo_40639.jpg

Indicatiile voluntarilor au fost extrem de precise. Multe "capcane" pe traseu: urcari dure, coborari aparent lejere, dar distrugatoare pentru picioare daca te lasai furat de peisaj; localnici aflati "cu treaba" intersectau uneori traseul; peisajul - unul aparte: in ciuda zbuciumului alergarii, "zarile" erau incredibil de linistitoare.   Incurajat din nou la Start, dupa mai bine de 1 an, de mama mea, dar si de Mariana si Alina, am zambit frumos la poze si am pornit in ritm de Jogging. Am avut aproape toata cursa Maramuresul langa mine (si anume pe Andrei Cosmin Coca si pe Dan Sorin Caba). Cu forte reduse (dupa 4 maratoane in 17 zile) era musai sa nu fortez. Dar cum traseul te ademenea spre alergare, nu m-am putut abtine.

Numai ca organismul isi stie limitele si se autocenzureaza. Degeaba incercam eu sa maresc ritmul. Rulam in "safe mode". Am avut totusi "unda verde" pentru un sprint pe final in incurajarile turistilor si ale prietenilor. E drept, la cateva ore dupa cursa am inceput sa platesc pretul pentru incercarile mele. In timpul cursei calcasem stramb de cateva ori si m-am ales cu intindere si incrucisare de ligamente.

 (1)2xcxPI1X_35039.jpg

Am terminat maratonul Cindrel in Alergare pe locul 13 (Open Masculin), in 04:47:32. Si pentru ca nu in fiecare zi e Duminica am avut "bucuria" unui nou loc 4, la categorie de data aceasta. A fost al 5-lea Maraton in 22 de zile.

Text si foto: Florin Simion


Adauga comentariuNici un comentariu.
Afisare 21 din 248.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Pagina 1 din 12


Alte articole despre Povesti
Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2021. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007