Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact

Sondaj de opinie

Care este ritmul cu care alergi un maraton? *
3-4 min/km
4-5 min/km
5-6 min/km
6-7 min/km
> 7 min/km


Nota : campurile cu * sunt obligatorii.


Arhiva sondaje de opinie
Sunteti aici :: Povesti » Interviu cu Florin Precup

Interviu cu Florin Precup

 Cum te-ai apucat de alergare?


precup-1Liceean fiind, m-am inscris intr-un club de atletism pentru juniori. La inceput mi-a placut atmosfera, alergam afara vara si iarna, plecam in cantonamente la munte unde am cunoscut alergarile lungi care in grup nu mai pareau atat de grele si usor, usor au inceput sa-mi placa alergarile lungi. A urmat o perioada de "pauza" (facultate, servici) in care practicam insa alte sporturi, dupa care pot spune ca m-am "reapucat" dupa intalnirea cu membrii fondatori ai RoClubMaraton, care m-au incurajat sa ma antrez pentru curse mai lungi, si mi-au aratat ca se poate sa-ti depasesti conditia fizica si la alte varste.

 

Ce inseamna pentru tine alergarea?

Un mod de a ajunge la starea aceea de echilibru interior si incredere in fortele proprii, un alt mod de a-i cunoaste pe cei din jur tau si pe tine insuti, un cale de a progresa fizic si mental.De exemplu, pentru a alerga un maraton sub 3 ore trebuie sa ajungi prin antrenamente "agile like a deer, yet strong like a horse!" ca sa-l parafrazez pe Gordon Pirie, un mare alergator britanic ... va dati seama la ce nivel de disciplina mentala poti ajunge dupa asemenea antrenamente !

Cum te antrenezi?


Alergand in parc sau pe stadion, iar in perioadele in care nu ma pregatesc pentru un maraton, practic si alte forme de miscare. Alergarea pe distante atat de mari (si concursul in sine, dar mai ales antrenamentele) solicita totusi unilateral organismul, chestie pe care vreau sa o evit prin diversitate, de la taichi, ciclism, tenis de masa si chiar fotbal ... insa trebuie sa ma limitez la cateva, timpul liber e o resursa din ce in ce mai rara.


Cate maratoane/semi ai? Ce performante?


Cateva semimaratoane, iar "personal best" s-a intamplat in toamna lui 2008 la Maratonul International Bucuresti unde am parcurs distanta semimaratonului de 21 de km in 1 ora si 27 minute ... am alergat cu o viteza constanta neegalata in antrenamente chiar pe distante mai scurte, ceea ce spune multe despre ce resurse fizice si psihice avem fiecare dintre noi si pe care le putem "descoperi" in anumite conditii: atmosfera de concurs, motivatie, etc.
Asta cred ca este si farmecul marilor concursuri: atmosfera "electrizanta"

 

Ce ganduri de viitor ai (legat de alergare)?


Sa termin (macar odata) un maraton sub 3 ore - cred ca te transforma o asemenea experienta, iar pe termen lung sa ma mentin suficient de sanatos sa fiu in stare sa termin un semimaraton chiar si la 80 de ani ! :)

 

Cu ce te ocupi? Cum iti faci loc pentru antrenamente in programul zilnic?


Consultant IT. Ma antrenez seara, dupa servici si in weekend, vine ca o completare fericita la munca de birou.


Adauga comentariuNici un comentariu.


Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2021. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007