Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact

Sondaj de opinie

Care este ritmul cu care alergi un maraton? *
3-4 min/km
4-5 min/km
5-6 min/km
6-7 min/km
> 7 min/km


Nota : campurile cu * sunt obligatorii.


Arhiva sondaje de opinie
Sunteti aici :: Concursuri promovate » Maratonul Pe aici nu se trece!, 6 august 2011

Maratonul Pe aici nu se trece!, 6 august 2011

MARATONUL "PE AICI NU SE TRECE"

Un eveniment unic in Romania. Se alearga in memoria eroilor neamului. Primul maraton organizat in Moldova. O cursa doar pentru cei care cred sincer in patriotism si in valorile educative ale sportului. 6 august 2011. Intre Marasti si Marasesti. Maratonul "Pe aici nu se trece".

INFORMATII DESPRE COMPETITIE


ASOCIATIA ROMANA PENTRU PROPAGANDA SI ISTORIE AERONAUTICA - ARPIA, filiala Focsani   in cooperare cu Ro Club Maraton si Consiliul Judetean pentru Sport Vrancea organizeaza pe 6 august 2011, primul maraton din Moldova. Intitulat Maratonul "PE AICI NU SE TRECE!", acesta va avea loc intre localitatile Marasti si Marasesti, pe un itinerar ce include locuri unde ostasii Armatei Române au purtat cele mai crancene batalii in Primul Razboi Mondial, pentru apararea gliei strabune.

(1)9iNIjLS_40200.jpg

"Pe aici nu se trece!" a spus atunci, generalul Eremia Grigorescu implusionandu-si ostasii sa apere poarta Moldovei, in fata adversarilor. In cinstea victoriei din 6 august 1917 si in memoria ostasilor cazuti la datorie, la Marasesti a fost inaltat, intre anii 1919 si 1938, unul dintre cele mai maiestuoase mausolee din Europa.

In inima romanilor, aceasta batalie are un loc special datorita eroismului de care au dat dovada ostasii români si a faptelor de arme ale sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, capitanului Grigore Ignat, generalului Eremia Grigorescu si mai ales datorita legendarului indemn Pe aici nu se trece! Reamintirea evenimentelor, a   locurilor, a unor nume si busturile acestor eroi pot fi regasite in zona si pe aleile mausoleului de la Marasesti.  

In semn de recunostinta   si de respect, in amintirea ostasilor   romani care s-au jertfit in acele lupte pentru Romania, un grup de maratonisti vor purta cu ei pe intreaga cursa, o torta aprinsa si Drapelul Romaniei. Startul va fi dat din fata monumentului de la Marasti si traseul va continua prin fata Monumentului inchinat Ecaterinei Teodoroiu, de la Straoane, a Monumentului din Panciu, Monumentul de la Tisita, pe care sa afla inscrisul Pe aici nu se trece si se va incheia la   mausoleul de la Marasesti.


Cursa: 46 km - un supermaraton, se va desfasura in ziua de sâmbata 6 august cu startul la ora 06.00 dimineata, din fata mausoleului Marasti. Pentru asistenta, sustinatorii sportivilor si pentru cei care vor sa alerge compact, estimam sosirea la monumentul de la Marasesti, dupa aproximativ 5 ore,   respectiv, in jurul orei 11.00.
 
(Sunt posibile modificari din motive organizatorice.)

TEMPERATURI MEDII SEZONIERE
Temperatura probabila :15-23 °C

Zona de Start   - Din fata Monumentului de la Marasti

Dupa start, alergatorii vor alerga din satul Marasti, pana la intersectia ce leaga localitatea Racoasa de statiunea Soveja. Traseul va urma drumul national, catre directia Panciu, pana in localitatea Tisita. Se va alerga apoi pe marginea drumului European E 85, pana la mausoleul Marasesti.

Puncte de hidratare:

 km 4,6, km 10, km 14, km 16,5, km 19,8, km 24,2, km 26,4, km 28,5 km 31,5 km 33,8, km 36,8 km 39, km 41,4, km 45, km 46

Sosirea este la intrarea in mausoleul Marasesti. Se va intra pe poarta mausoleului, se va inconjura mausoleul, apoi se va face un tur al aleii unde se afla ampalsate busturile   eroilor Armatei Romane.

Conditii ce trebuie indeplinite pentru a participa la competitie si pentru a primi numarul de concurs:

1. Alergatorul trebuie sa aiba cel putin 18 ani impliniti cel tarziu pe 6 august   2011.
3. Alergatorul trebuie sa aiba asupra sa un act de identitate in original.
4. Alergatorul este de acord sa participe pe propria raspundere, asociatia organizatoare nefiind raspunzatoare pentru eventuale accidente sau alte prejudicii suferite de alergator in urma participarii la aceasta competitie.

NOTA:
Inscrierea se face vineri 05.08.2011, incepand cu orele 18.00 la scoala generala din comuna Racoasa, jud Vrancea.

La start vor putea fi depozitate obiectele personale la un Centru ce va fi identificabil si vor putea fi ridicate dupa Sosire, la Mausoleul Marasesti.
Impreuna cu numarul de concurs, fiecare alergator va primi un sac pentru haine si un sticker care va indica numarul de concurs, ce   va trebui plasat in sacul de depozitare.

Sacul de depozitare poate fi lasat la START, in masina special destinata   si ridicat in zona de sosire, pe baza numarului de concurs. Vor fi acceptati doar sacii oferiti de catre organizator.
ATENTIE ! Nu este recomandat sa se lase obiecte sau valori in rucsacii de depozitare.


Instructiunile se vor gasi pe www.maraton.info.ro si pe     www.ilierosu.ro

Cronometrarea va fi asigurata manual de catre Consiliul Judetean pentru Sport Vrancea. Puncte de control aditionale vor fi plasate de-a lungul cursei, fara a fi semnalizate.
Alergatorii care nu vor trece prin punctele de control vor fi descalificati automat.

Fiecare alergator este responsabil pentru propria securitate. Recomandam sa se alerge in coloana, pe partea dreapta a carosabilului.

Este responsabilitatea fiecarui participant de a purta numarul de concurs; este strict interzisa modificarea numarului de concurs. Participantii la competitie cu numere de concurs lipsa sau modificate vor fi descalificati automat.
CLASAMENT - CERTIFICAT DE PARTICIPARE
Clasamentul oficial va fi disponibil dupa cursa pe www.ilierosu.ro si www.maraton.info.ro. Fiecare alergator care va completa cursa va primi medalia si Certificatul de Participare

Punctele de Prim Ajutor vor fi pozitionate la kilometrul 21, 40 si 46.   Alergatorii care s-au retras din cursa pot astepta la punctele de hidratare, de unde vor fi ridicati de organizatori.

Nu se percepe taxa de inscriere. Fiecare participant va primi diploma, tricou de participare (cu care va alerga cursa), medalie comemorativa.

Alergatorii inscrisi la Maraton sunt invitati la Pasta Party, care va avea loc in localitatea Racoasa, la ora 18.30.
Concurentii vor fi cazati in seara zilei de 5 august in localitatea Racoasa, de catre locuitorii comunei.

Timpul limita pentru   Maraton este de 5 ore.

Modul de ajungere la Marasti, Vrancea:

- cu trenul Statia CFR:   Marasesti sau Focsani;
- autobuz:    Focsani - Panciu;
                   Marasesti Panciu;
                   Focsani - Soveja;
- cu autoturismul: Pe drumul european E85, Bucuresti -Focsani, directia Marasesti, pana la Tisita, unde se face viraj la stanga pe DN 2L catre Panciu. Traseul     Tisita- Panciu- Racoasa este in lungime de 36 km.   Localitatea   Marasti este un sat component al comunei Racoasa, dispus la 4,5 km de comuna. Accesul catre Marasti este semnalizat si se face din comuna Racoasa, in directia de mers spre Soveja, la dreapta, pe drumul judetean 205 K.

Concurentii care se deplaseaza cu trenul vor fi preluati de catre organizatori in ziua de 05.08.2011, orele 17.00 din statia CFR Marasesti.  

Participantii vor confirma inscrierea pana pe data de 02.08.2011 pe forumul Ro Club Maraton, blogul www.ilierosu.ro sau telefonic la unul din punctele de contact.

Puncte de contact:

Iulian Basturea, presedinte ARPIA, Filiala Focsani, tel: o745.59.51.58; email: arpiafocsani@yahoo.com
Ilie Rosu, membru in consiliul director ARPIA centrala, tel: 0762.66.99.69;   e-mail: ilierosu@gmail.com


Hidratarea este esigurata de
(1)prvwz3MX_48797.jpg


Adauga comentariuNici un comentariu.


Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2021. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007