Detalii semimaraton Gerar

Concursul va avea loc pe 30 ianuarie 2010, in Campusul Universitatii Politehnica, Bucuresti si este organizat de Asoc. C.S. Ro Club Maraton in  colaborare cu  Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Univ. Politehnica.
 
Concurentii pot opta pentru una din cele 2 probe (dar nu  pentru ambele):

- cros - 3,6 km (1 tura)
- semimaraton - aprox 21 km (6 ture); la proba de semimaraton se poate participa numai in echipe de 3 alergatori, care vor alerga simultan (deci nu in sistem stafeta) fara a se departa unii de altii la mai mult de 5 metri (nerespectarea acestei reguli atrage dupa sine descalificarea).

Timpul  limita al probelor este de 30 minute pentru cros si 3 ore pentru semimaraton. La expirarea timpului limita (ora 11:00 pentru cros, respectiv 14:00 pentru semimaraton) concurentii sunt rugati sa elibereze traseul.
 
Inscrierile se pot face doar pe siteul www.maraton.info.ro pentru semimaraton, iar pentru cros se accepta si inscrierile in ziua concursului, in functie de numarul de locuri disponibile.

Se pot inscrie doar persoanele care au implinit 18 ani pana la data concursului.

La competitie nu se pot inscrie sportivi profesionisti, adica acele persoane care sunt legitimate si isi desfasoara activitatea in cadrul unui club sportiv afiliat la Federatia Romana de Atletism (sau alte federatii sportive) si care primesc indemnizatii de pe urma activitatii sportive efectuate.
 
Numarul de locuri este de 150 alergatori la cros si 60 echipe (60 x 3 alergatori) pentru semimaraton.

Echipele pentru semimaraton pot avea urmatoarea alcatuire:

- masculin (3 baieti)
- mixt (2 fete + 1 baiat)
- feminin (3 fete)

Acceptam si echipe formate din 2 baieti si o fata, insa acestea vor concura la categoria "masculin".

Nu sunt acceptati pe traseu alergatori care nu sunt inscrisi in concurs (cros si semimaraton).

Concurentii de la semimaraton care se inscriu si achita taxa de participare pana la data de 10 ianuarie beneficiaza de numere de concurs personalizate cu numele lor.
 
Taxele de participare sunt:

- semimaraton - 45 lei/echipa - se achita in contul RO 19 BPOS 7220 6830 387 RON03, Bancpost, Agentia Nicolae Grigorescu, Asociatia Club Sportiv "Ro Club Maraton", Cod de identificare fiscala 24276683 (plata se face numai in cont, nu si in ziua concursului)
- cros - 10 lei/persoana - se achita in ziua concursului

Toti participantii (atat la semimaraton, cat si la cros) vor semna in ziua concursului o declaratie pe propria raspundere referitoare la starea de sanatate si capacitatea de a participa la competitii de alergare.
 
Programul va fi urmatorul:
 
9,00 - ridicarea numerelor de concurs, inscrierea pentru cros si accesul la vestiare (ridicarea numerelor si inscrierea se pot face pana la maxim ora 10.15)
10,30 - start cros
11,00 - start semimaraton
15,00 - festivitate premiere cros si semimaraton

 
Alte detalii:
 
Deplasare si acces competitie

Accesul, circulatia si iesirea autovehiculelor in/din campus nu vor fi permise intre orele 9:00 si 14:30, cu exceptia ambulantelor.
NU SE VOR ADMITE EXCEPTII DE LA ACEASTA REGULA - multumim concurentilor si suporterilor pentru intelegere.

In consecinta recomandam concurentilor si suporterilor sa se deplaseze cu mijloacele de transport in comun (metrou, autobuz). In cazul deplasarilor cu autoturismele personale, va trebui sa tineti cont de limitarile de acces si circulatie.
Statii de metrou apropiate:
- Politehnica (acces Universitatea Politehnica via pasaj subteran sub Bvd. Vasile Milea),
- Grozavesti (acces Universitatea Politehnica de pe Splaiul Independentei/cheiul Dambovitei),
- Lujerului, ex-Armata Poporului  (intrare in Universitate din Bvd. Iuliu Maniu prin dreptul Facultatii de Inginerie Electrica)
- Petrache Poenaru, ex-Semanatoarea (acces Universitatea Politehnica de pe Splaiul Independentei/cheiul Dambovita)

Harta acces Politehnica (vestiarul va fi organizat in cladirea AN)

Precautii legate de temperatura

Temperatura obisnuita in Bucuresti la sfarsitul lunii ianuarie este de minus 5 - minus 8 grade.

Recomandam concurentilor :
- Sa poarte echipament de alergare corespunzator, urmand "principiul celor 3 straturi" ;
- In cazul in care va fi zapada, sa foloseasca pantofi de trail running;
- Sa aduca cu ei un set complet de haine de schimb (inclusiv lenjerie);
- Sa aduca cu ei ciorapi si incaltari de schimb.

Punct de realimentare

Va exista un punct de realimentare pe traseu la care concurentii vor primi apa, ceai cald, bautura izotonica si fructe.

Vestiare

Concurentii vor avea la dispozitie un amfiteatru pe post de vestiar, unde se vor schimba si isi vor putea lasa hainele in saci oferiti de organizatori (un amfiteatru pentru proba de Cros si unul pentru proba de semi-maraton).
Sacii depozitati la vestiar vor fi etichetati cu numarul de concurs aferent concurentului si supravegheati. Pentru evitarea incidentelor, recomandam insa participantilor sa nu lase in saci bunuri de valoare, pentru care echipa de organizare nu-si asuma raspunderea.
Toalete vor exista in zona de inscriere si ridicarea numerelor.

Protectia mediului

Concurentii care vor arunca deseuri (ambalaje, lichide etc.) in alte locuri decat cele special amenajate vor fi descalificati.
Suporterii cu comportament poluator vor fi exclusi din campus, fiind in plus pasibili de sanctiuni conform Regulamentului Intern al Universitatii.