Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact

Sondaj de opinie

Care este ritmul cu care alergi un maraton? *
3-4 min/km
4-5 min/km
5-6 min/km
6-7 min/km
> 7 min/km


Nota : campurile cu * sunt obligatorii.


Arhiva sondaje de opinie
Sunteti aici :: Semimaraton Gerar » Regulament semimaraton Gerar

Regulament semimaraton Gerar

REGULAMENTUL OFICIAL
de organizare si desfasurare a concursului
"Semimaraton Gerar - 2011’’
(cros si semimaraton-echipe)

30 Ianuarie 2011, Campusul Universitatii Politehnica Bucuresti (UPB)


SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI  

 Competitia ,,Semimaraton Gerar’’ (cros si semimaraton-echipe) (denumita in cele ce urmeaza "Competitia") este organizata de Asociatia Club Sportiv RO CLUB MARATON impreuna cu Facultatea de Inginerie Electrica (F.I.E) din cadrul UPB, in parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) si Asociatia Bucharest Running Club si are drept scop promovarea alergarii in aer liber in orice conditii de vreme.

Aceasta competitie sportiva deschide seria manifestarilor destinate aniversarii a 90 de ani de la infiintarea   Facultatii de Inginerie Electrica (F.I.E) din cadrul UPB.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (denumit in continuare "Regulament Oficial").

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.maraton.info.ro si la locul de desfasurare a Competitiei.

Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei:
Competitia se va desfasura in ziua de duminica, 30 ianuarie 2011, incepand cu ora 9:30, in Bucuresti, in campusul Universitatii Politehnica (UPB).

Startul si sosirea in/din competitie sunt amplasate in zona din fata Rectoratului Universitatii, in apropierea Bisericii Sfantul Grigorie, iar vestiarele, inscrierea si festivitatea de premiere vor avea loc in zona Rectoratului (cladirea AN).
Pe durata desfasurarii Competitiei, intre orele 9.30 - 14.30, accesul, circulatia si iesirea autovehiculelor in/din campus nu vor fi premise, cu exceptia ambulantelor. NU VOR FI PERMISE EXCEPTII DE LA ACEASTA REGULA (multumim concurentilor si suporterilor pentru intelegere).

Accesul in zona de concurs:

a)  - cu autovehicule proprietate personala (pana la ora 9.30). Autovehiculele nu vor putea parasi incinta campusului inainte de ora 14.30.
Atentie: accesul auto in incinta campusului este limitat si supus unei taxe, conform regulamentului intern al UPB (circa 6 RON).
b)  - cu mijloace de transport in comun (metrou, tramvai, autobuz,-)
Specificatie statii de metrou apropiate:
- Politehnica - ( acces spre Rectorat - cladirea AN via pasaj subteran pe sub Bvd. Vasile Milea)
- Grozavesti - (acces spre Rectorat - cladirea AN de pe Splaiul Independentei/cheiul Dambovitei)
- Petrache Poenaru (fosta Semanatoarea) - (acces spre Rectorat - cladirea AN dinspre Splaiul         Independentei/cheiul Dambovitei)
- Lujerului (fosta Armata Poporului) - (acces spre Rectorat - cladirea AN din Bdv. Iuliu Maniu, prin dreptul Facultatii de Inginerie Electrica (F.I.E)
Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea 3 a prezentului Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI
 
3.1. Participantii si desfasurarea Competitiei  

 Aceasta competitie se adreseaza sportivilor amatori si doar persoanelor care la data desfasurarii intrecerii au implinit 18 ani si s-au inscris pe pagina dedicata acestui eveniment pe site-ul www.maraton.info.ro. Inscrieri se pot face si la locul de desfasurare a competitiei, dar numai in limita locurilor ramase disponibile.

Competitia va cuprinde 2 curse distincte:
a) cros;
b) semimaraton-echipe
Competitorii au dreptul sa se inscrie doar la o singura cursa.

a)  Cros - o singura tura a traseului (aprox. 3,6 km) care, in functie de varsta si sexul competitorilor are urmatoarele categorii:
-  masculin:   18-45 ani si peste 45 ani
-  feminin:       18-45 ani si peste 45 ani

b)  Semimaraton-echipe (compuse din 3 persoane) - 6 ture x 3,6 km = aprox. 21km
Proba de semimaraton presupune parcurgerea intregului traseu impreuna de catre toti cei 3 componenti ai echipei. Pe tot traseul membrii echipelor trebuie sa pastreze intre primul si ultimul membru al echipei o distanta de maxim 5 m. Orice abatere de la aceasta prevedere se va penaliza cu descalificarea echipei respective.
In cazul in care unul/doi dintre componentii unei echipe nu pot sa mentina ritmul celorlalti/celuilalt componenti/t ai/al echipei acesta/acestia pot renunta, ceilalti putand continua cursa, dar echipa nu va fi inclusa in clasamentul final, considerandu-se abandon.
La trecerea liniei de sosire se va lua in considerare timpul ultimului component al echipei, timp considerat al intregii echipe.
Categorii semimaraton-echipe:
-  masculin (3 baieti)
-  feminin (3 fete)
-  mixt (2 fete si 1 baiat)
La categoria mixt nu se accepta echipe mixte formate din 1 fata si 2 baieti, acestea putand participa doar la categoria masculin.
 
3.2. Distante de parcurs    

 - Cros - 1 tura a traseului (aprox. 3,6 km)
 - Semimaraton-echipe - 6 ture x 3,6 km = aprox. 21 km

3.3. Traseul de concurs  

Traseul de concurs va fi semnalizat de catre organizatori prin benzi de delimitare si va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursa, amplasati in diferite puncte ale traseului.

3.4. Inscriere

  Inscrierea participantilor se face online pe site-ul www.maraton.info.ro pana pe data de 28.01.2011, precum si la locul de desfasurare a competitiei (pana la ora 10.15), dar numai in limita locurilor ramase disponibile.
Pentru a evita aglomerarea traseului si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul participantilor este limitat, dupa cum urmeaza:

         - Cros - maxim 150 persoane
     - Semimaraton-echipe - maxim 60 echipe
Limita minima de varsta pentru inscrierea participantilor: 18 ani impliniti pana la data de 30.01.2011.   Competitia este deschisa tuturor sportivilor amatori.
La competitie nu se pot inscrie sportivi profesionisti, adica acele persoane care sunt legitimate si isi desfasoara activitatea in cadrul unui club sportiv afiliat la Federatia Romana de Atletism (sau alte federatii sportive) si care primesc indemnizatii de pe urma activitatii sportive efectuate.
Pentru inscrierile facute pana la data de 15.01.2011 se vor aloca numere de concurs personalizate (numele si, respectiv, numele participantului si echipa).

3.5. Taxa de inscriere

     - Cros - 10 lei/persoana
     - Semimaraton-echipe - 45 lei/echipa
a) La cros, plata taxei de inscriere se face la locul de desfasurare a competitiei (zona inscrieri aflata la Rectorat - cladirea AN), odata cu predarea declaratiei pe propria raspundere si inainte de primirea numarului de concurs.
b) Pentru proba de semimaraton-echipe, plata taxei de inscriere se face prin transfer bancar (detalii pe www.maraton.info.ro), imediat dupa inscrierea online, sau la fata locului, pentru echipele care se inscriu in ziua competitiei, in limita locurilor disponibile.
Plata taxei de inscriere se mai poate face (pentru ambele probe) si la alergarile de grup ale RO Club Maraton dinaintea datei de 30.01.2011, la persoanele desemnate sa colecteze aceste taxe de inscriere.

3.6. Declaratia pe propria raspundere

In zona de inscrieri aflata la Rectorat - cladirea AN, toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.
Pentru cei inregistrati online, ora limita de completare a declaratiei pe propria raspundere este ora 10.00. Dupa aceasta ora (10.00), inscrierile pentru cei care nu si-au completat declaratia pe propria raspundere isi pierd prioritatea. Atentie: taxa de inscriere platita in aceste cazuri nu se restituie.
Ora 10.15 este ora limita de inscriere si de completare a declaratiei pe propria raspundere, la fata locului, pentru ambele probe.

3.7. Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs

Concurentii vor paticipa la competitie cu propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor de iarna si sa-si aduca haine de schimb, care vor putea fi depozitate in vestiarele puse la dispozitie de catre Organizatori in cladirea AN din Rectorat.

Fata de perioada si locatia de desfasurare a Competitiei, participantii trebuie:
•  sa se echipeze corespunzator avand in vedere ca acest concurs se desfasoara iarna, in aer liber, pe un domeniu privat (unde nu sunt disponibile servicii de deszapezire/curatare a ghetii);
•  sa aiba in vedere ca, desi suprafata de alergare este asfaltata, in cazul in care va ninge sau va fi polei, nu vor putea fi asigurate servicii de deszapezire/curatare a ghetii;
•  sa se comporte in mod responsabil si civilizat in timpul cursei fata de ceilalti concurenti, cat si fata de propria persoana, evitand sa se puna pe sine sau pe ceilalti in situatii periculoase (Atentie la alunecari pe gheata/zapada!).
Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor dupa   completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere, precum si prezentarea dovezii platii taxei de inscriere.

Numerele de concurs se vor atasa pe partea din fata, pe imbracamintea de alergare a fiecarui concurent, astfel incat sa fie vizibile.
La proba de semimaraton-echipe, fiecare component al echipei va primi cate un numar distinct corespunzator echipei sale si o litera pentru fiecare alergator (ex. Echipa 1 A, 1 B si 1 C). In cazul schimbarii componentei echipei intre data inscrierii (anterioara datei de 15.01.2011) si data competitiei, alergatorul cooptat in echipa va avea numar personalizat cu numele membrului anterior al echipei.

3.8. Start si limite de timp

- Cros - START: ora 10.30, cu 30 min limita de timp
- Semimaraton-echipe - START: ora 11.00, cu 3 ore limita de timp.
Concurentii care depasesc limitele de timp vor fi opriti de comisarii de cursa si vor fi declarati descalificati.

3.9. Stabilirea rezultatelor

Clasamentul pentru fiecare categorie (la cros si semimaraton-echipe) se face in ordinea in care individual (la cros) sau echipa (la semimaraton-echipe) trec linia de sosire.
La proba de semimaraton-echipe se recomanda ca la sosire toti componentii unei echipe sa treaca linia de sosire tinandu-se de mana.

La proba de semimaraton-echipe se va cronometra timpul in care fiecare echipa va parcurge intregul traseu.
La trecerea liniei de sosire se va lua in considerare timpul ultimului component al echipei, timp considerat al intregii echipe (daca cei 3 nu vin impreuna la sosire, dar totusi distanta dintre ei este de maxim 5m).
Se vor intocmi clasamente separate pentru fiecare cursa si categorie:

-   Clasamente Cros - masculin:   -   18-45 ani
                                                                                                          -   peste 45 ani
                                                                  - feminin:       -   18-45 ani
                                                                                                          -   peste 45 ani

-   Clasamente Semimaraton-echipe: - masculin (3 baieti sau 2 baieti si o fata)(open)
                                                                                                                          - feminin (3 fete)(open)
                                                                                                                          - mixt (2 fete si 1 baiat)(open)

3.10. Arbitrii de traseu

In diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasati comisari de cursa (arbitri de traseu) care vor inregistra fiecare trecere (la semimaraton-echipe) a concurentilor prin punctul respectiv. La sfarsitul cursei, aceste date vor fi cumulate si se va verifica numarul de treceri ale fiecarei echipe prin punctele respective. Daca una dintre echipe nu a cumulat numarul total de treceri (stabilit de organizator) prin toate punctele de control, atunci echipa respectiva va fi descalificata.
Daca un comisar de cursa va observa o tentativa de "taiere" a traseului, concurentul (la cros), respectiv echipa, vor fi descalificati.

SECTIUNEA 4. ANUNTAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie a celor 2 curse (cros si semimaraton-echipe).
Premiile vor fi anuntate inainte de inceperea concursului in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect. Se vor acorda si premii surpriza oferite de catre organizatori. Pe langa premii, castigatorii vor primi diplome si medalii. Toti participantii vor primi diplome de participare.

La sosire, in zona AN din incinta Rectoratului, toti participantii vor primi ceai cald, apa plata, bautura izotonica, mere, banane, portocale, glucoza.
Festivitatea oficiala de premiere va avea loc la locul de desfasurare a evenimentului (Rectorat - cladirea AN) nu mai tarziu de ora 12.30 (pentru cros) si 14.30 (pentru semimaraton-echipe).

 SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Conditii administrative (pe timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine Organizatorului RO CLUB MARATON care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispozitie arbitrii si voluntarii necesari desfasurarii competitiei.
La toate acestea Clubul RO CLUB MARATON se bucura de sprijinul Facultatii de Inginerie Electrica (F.I.E) din cadrul UPB.
Evenimentul este realizat in parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) si Asociatia Bucharest Running Club.

In timpul cursei de semimaraton-echipe, in zona bariera auto Rectorat, va exista un punct de revitalizare unde concurentii se pot alimenta cu ceai cald, apa plata, bautura izotonica, mere, banane, portocale, glucoza., batoane energizante.

Pe timpul desfasurarii celor 2 curse, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu il pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative. Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt rugati sa se prezinte in zona Start/Sosire pentru a anunta arbitrul de traseu din acea locatie despre acest abandon.
Competitia va beneficia de prezenta unei ambulante.

5.2. Conditii administrative (inainte si dupa curse)

Pe tot parcursul desfasurarii evenimentului (intre orele 9.30 si 14.30), circulatia auto in zona de concurs va fi inchisa.
In parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB), Organizatorii vor pune la dispozitia concurentilor doua vestiare (unul pentru fete, respectiv unul pentru baieti) in doua amfiteatre din zona AN - cladire Rectorat, in care concurentii isi pot depozita lucrurile personale. Dupa ce se schimba in vestiar, concurentul isi va pune lucrurile personale intr-un sac pus la dispozitie de catre organizatori, etichetat cu numarul sau de concurs, pe care-l va depune in locul special de depozitare indicat de catre reprezentantii Organizatorilor. La terminarea cursei, concurentul isi va putea ridica lucrurile personale din locul unde le-a depus, in baza numarului de concurs. Locul de depozitare va fi permanent supravegheat, dar pentru evitarea incidentelor neplacute, recomandam participantilor sa nu lase in saci bunuri de valoare.

5.2. Conditii administrative (generale)

In conformitate cu legislatia in vigoare, Organizatorii vor face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii. Lista castigatorilor va fi publicata dupa data de 30 ianuarie 2011 pe site-ul   www.maraton.info.ro.
Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

Persoane de contact:

    Serban Damian - Ro Club Maraton   - tel.: 0722616785
    Victor Vlad   - Ro Club Maraton   - tel.: 0722683799
   


Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2021. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007