Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact

Sondaj de opinie

Care este ritmul cu care alergi un maraton? *
3-4 min/km
4-5 min/km
5-6 min/km
6-7 min/km
> 7 min/km


Nota : campurile cu * sunt obligatorii.


Arhiva sondaje de opinie
Sunteti aici :: Povesti » Running with the Gods

Running with the Gods

(2)btGCP9yz_10196.jpg

30 iunie 2013. O zi pe care nu am să o uit niciodată.

Am hotărât să particip la Olympus Marathon, să văd și eu cum este un trail adevărat, că tot auzeam, că dacă tot alergi prin munți și văi, ar fi bine să-ți treci în palmares și muntele Olimp. Nu a trecut mult timp, a venit ziua competiției și m-am convins, a fost al naibii de greu să ajungi la zei și să mai și cobori în aceeași zi.. Pentru mine a fost cel mai mare efort din cei 29 de ani, care m-a solicitat atât fizic (prima parte), cât și psihic (a doua parte, cât și zilele de recuperare, care s-au dovedit a fi mai grele decât maratonul).

06 dimineața. Ne-am strâns la zona de start în Dion, lângă faimosul   sit arheologic și principala atracție turistică a locului.   Am avut atunci o senzație unică, pe care nu am mai simțit-o la nici un alt maraton, lumea vorbea mai puțin, se simțea concentrarea, nimeni nu vroia să piardă din energie, iar pe la 6 jumătate am pornit într-o aventură care a durat nici mai mult nici mai puțin de 9h39’41’’.

(3)hROMvNd_16493.jpg

 S-a pornit ușor, alergătorii erau precauți, nu se auzeau decât ropotele pașilor. Imediat după ce am terminat porțiunea de asfalt am început să urcăm ușor, o urcare de aproximativ 22km, care s-a terminat aproape de vârful Mytikas(2917 m), sper să nu greșesc cu cifrele. Am fost plăcut surprins de un elen ce cânta la saxofon și care ne-a deschis poteca către Zeus la începutul călătoriei noastre. Pe urcare am mai schimbat câteva păreri cu prietenul meu Adi (și el tot la primul OM), încercam să ne încurajăm unul pe celălalt și mă gândeam că dacă ajungem în vârf și terminăm cu urcarea, coborârea nu o să fie chiar așa.. ei bine,   s-a dovedit a fi invers. Pe măsură ce urcam, observam marea în spatele meu, care se deschidea din ce în ce mai mult, am făcut câteva fotografii în minte și mă uitam către vârf, însă vârful era departe, undeva în nori. Am lăsat ușor în urmă brazii și vegetația deasă și   am trecut la cea pitică semn că ne apropiem de punctul de control, se observa ceva zăpadă sus, însă la un moment dat temperatura a scăzut brusc și se simțea și un vânt rece. Ce se putea întâmpla? Mi s-au umflat mâinile instant, nu înțelegeam cum e cu hipotermia "pe viu",   dar atunci am văzut, mi-am dat seama când am ajuns la punctul de control și când am vrut să beau un pahar cu apă nu am mai putut să strâng palmele, a fost un moment în care m-am gândit că trebuie să încep coborârea cât mai repede..nu vroiam să mă duc la zei așa din timp. I-am remarcat și pe ceilalalți alergători înfășurați în folie de staniol   pentru a nu pierde căldura și am zis că nu sunt doar eu în acea situatie, ceea ce m-a mai calmat.

După ce am contemplat preț de câteva minute acea priveliște de mit și cu mâinile umflate am început periplul coborârii. Eram în grafic. Simțeam mici înțepături în tot corpul, semn că începeam să mă dezmorțesc. Era de bine. Ce se mai putea întâmpla? Treptele. Cele câteva mii de trepte din lemn de pe coborâre. Au avut un examen genunchii mei în acea după amiază. 3 zile după maraton abia dacă mă puteam ridica de pe scaunul de la plajă, iar dacă urcam câteva scări simțeam că explodez. A fost o durere pe care nu o mai simțisem până atunci, m-am rugat să nu rămân așa, dar am înțeles ulterior ca era ceva "normal". Am auzit de pe margine că am trecut de km 30, oare chiar atât de mult am urcat? Dar cât o mai fi până la finish? În ultima parte am intrat într-un soi de transă în care îmi veneau tot felul de întrebări și răspunsuri stupide, începusem să am îndoieli că voi mai ajunge la capăt, eram cu ochii tot timpul pe jos să văd unde pun piciorul, pe acest traseu riscai rapid o accidentare dacă te fura peisajul. Ultimii 5 km am întâlnit un om deosebit, Alexandru Login se numește, care m-a văzut că-s gata și m-a mai încurajat, a contat foarte mult că l-am întâlnit, mi-a dat oxigen, iar apoi   m-a întrebat dacă doresc să țin steagul românesc cu el, în apropiere de finish, că suntem români adevărați, că nu o să mai venim niciodată la acest maraton, că este prea mult domnule..Toată stima.

(1)OWQY4pjj_54398.jpg

Cu ultimile puteri am coborât de pe versant în Litochoro, auzeam susțineri, voci de tot felul, pe domnul Loghin care îmi spunea să mă agăț o dată de steag, lumea aplauda, eram atât de mândru că sunt român și că am terminat cursa vieții mele. Am primit o medalie extraordinară, care este no. 1   pentru mine și așa am realizat în acea zi cât de greu și frumos   este să le faci o vizită zeilor.

 Text de  Ionuț Marius Cucu


Adauga comentariu9 comentarii.

Vineri, 19 Septembrie 2014 10:00Marius Cucu a spus :
Multumesc Claudia si Andrei.
Joi, 18 Septembrie 2014 18:48andrei sz a spus :
Felicitari Ionut ! La cat mai multe succese
Joi, 18 Septembrie 2014 16:50Alexandra-Claudia Mares a spus :
Felicitari!
Joi, 18 Septembrie 2014 11:43Marius Cucu a spus :
Multumesc Dana Ladaru!
Miercuri, 17 Septembrie 2014 23:38Dana Ladaru a spus :
Mult succes, Ionut!!!
Miercuri, 17 Septembrie 2014 21:03Marius Cucu a spus :
Multumesc mult Liviu!
Miercuri, 17 Septembrie 2014 18:00liviu cheche a spus :
Bravo Ionut. Esti un adevarat campion. Tine-o tot asa.
Marti, 16 Septembrie 2014 19:10Marius Cucu a spus :
Mulțumesc mult Lorena!
Marti, 16 Septembrie 2014 15:26Lorena a spus :
Succes maxim !!! Sa bei o cafea la Akropolis!Afisare 21 din 248.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Pagina 1 din 12


Alte articole despre Povesti
Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2021. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007