Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact

Sondaj de opinie

Care este ritmul cu care alergi un maraton? *
3-4 min/km
4-5 min/km
5-6 min/km
6-7 min/km
> 7 min/km


Nota : campurile cu * sunt obligatorii.


Arhiva sondaje de opinie
Sunteti aici :: Povesti » Sibiu Semimaraton - alergare la puterea 21

Sibiu Semimaraton - alergare la puterea 21

(2)HiuCAX_19634.jpg

Semimaratonul Sibiu se află doar la a doua ediâie, majoritatea participanâilor fiind localnici. Este un eveniment deosebit, desfășurat în scop caritabil pentru susâinerea unor proiecte importante pentru comunitate și după părerea mea ar trebui mai intens promovată. Din dorinâa de a încerca ceva nou și de a reveni în Sibiu după ceva vreme m-am înscris la această cursă, fără nici o așteptare, doar cu dorinâa de a alerga pe un traseu nou într-un oraș frumos. Ceea ce a urmat a fost un festin turistic în alergare, o încântare pentru simâuri, căci la fiecare din cei 21 de km am avut parte de ceva nou și surprinzător. De obicei o cursă de șosea nu te poate surprinde foarte mult, asta până ajungi la Sibiu.

Au participat 131 de alergători la proba de semimaraton și aproape 400 la crosul de 5 km si ștafetele de 2x10km și 4x5km.

(6)CxDVoOXx_75757.jpg

Sâmbătă de dimineaâă, ora 6, cod galben, ploua cu găleata, meteorologii ăștia nu greșesc atunci cînd îâi doresti. Cum vremea văzută pe fereasră e întotdeaua mai urâtă decât este în realitate afară, ne facem curaj și ieșim. Nimic de speriat, doar o ploaie. Ne ridicăm kit-urile din Piaâa Mică și la ora 9, trei dintre Dacii Sprinteni sunt aliniaâi la start. Organizarea este foarte bună, avem muzică, se face încălzirea, primim un tricou frumos, un voucher la pasta party de după cursă.

3-2-1-START

Primii 5 km ne învânt prin centrul Sibiului, din Piaâa Mică în Piaâa Mare, pe alte multe străduâe și din nou în Piaâa Mică. Multă piatră cubică, urcări și coborâri pe scări și pe alei în pantă, fotografi și voluntari din belșug care asistă la bucuria noastră alergată. Oamenii ieșiâi la ferestre se uită miraâi cum grupuri de alergători îmbrăcaâi prea subâire pentru așa vreme zburdă fix pe sub fereastra lor înviorând dimineaâa. Ne învârtim de ici-colo pe străduâe înguste de nici nu mai știm unde suntem, desigur în Sibiu suntem, încurcat mai e Sibiul ăsta.

Dupa 5 km părăsim centrul și intrăm într-un parc verde și frumos mirositor sub ploaia proaspăt căzută. Urcăm pe alei asfaltate, coborâm pe poteci mocirloase. E prima cursa urbană de trail-running dacă pot să mă exprim așa, pentru ca nu e doar un plat asflatat ci e plin de urcări, obstacole, poteci de pământ, lacuri. Iau niște băltoace care îmi liniștesc speranâele ca aș termina uscat cursa. Anul ăsta îmi priește ploaia, Roma, Brașov, Sibiu, hai ce mai urmează?

(4)BPQj6osc_57944.jpg

Pe la kilometrul 13, cu mintea departe undeva, mă trezesc brusc cu ... un tigru fix în stânga mea. Un ceee? Da, un tigru tolănit pe o movilă de pământ se uita admirativ la noi, poate putin melancolic: noi alergăm liberi, el stă închis într-un perimetru limitat. Dar și dacă ar scapa de acolo s-ar bucura de fast-food din belșug, niste pulpe muncite de sportivi, crescute ecologic și tăbăcite în mii de kilometri. Sau am fi avut ocazia să testăm cele citite în Născuâi pentru a alerga și ne-am lua la întrecere. Intrasem la Grădina Zoologică și avem spectatori care de care mai exotici sau mai fioroși care ne privesc de după gratii.

Urmează o serie de bălâi și noroaie, alergăm încolonaâi făcând slalom și ocolind apa prin spaâiul verde unde îmi fac plinul de apă în galoși după care ignor cu nepăsare următoarele băltoace ieșite in cale. Mai vin niște dealuri prilej cu care activez dacul sprinten din mine și o iau la sănătoasa. Alergăm acum prin curtea unor gospodării âărănești, oltenești, ardelenești, maramureșene, suntem la Muzeul Satului. Oare cu ce mai poate să ne surprindă traseul?

(1)ZoFzhhg_26048.jpg

Pai cu alte urcări și coborâri într-un decor verde care nu te lasă să tragi un pui de somn. Sunt foarte mulâi voluntari ce ne indică direcâia la curbe, ne dau apa, aplaudă, încurajează, fac poze, ce ne-am face fără ei?   Bat palma cu toâi, nu ratez nimic.

Mă simt poate mai bine ca niciodată și pe ultimii kilometri prind din urma alâi alergători și îi depășesc unul câte unul. Antrenamentele și strategia din ultima vreme dau roade, în două luni voi fi acel alergător care vreau sa fiu!

Ajung înapoi în centru, mai sunt vreo trei km și habar nu am ce timp sau ce viteză am pentru ca m-am încăpăâânat să nu ma uit deloc la ceas și să alerg în ritmul care să îmi permit să gust cursa și să nu fiu constrâns de niște secunde, minute, ore.

Trec prin Piaâa Mare și ajung în Piaâa Mică, văd finish-ul și încep să "fumeg" si să urlu ca o mocăniâă, trecând linia de sosire în aplauzele spectatorilor. Primesc medalia și mă așez la rând pentru a-i aplauda pe următorii sosiâi. Victor era deja acolo, el e cel mai sprinten dintre daci, iar în scurtă vreme sosește și Buri.

(3)heOGTYqt_58771.jpg

Dar ce legătură am eu cu mocăniâa?

La Semimaraton Sibiu fiecare participant și-a ales în momentul înscrierii un proiect pe care să îl promoveze și susâină. Mie mi s-a părut interesant proiectul celor de la Prietenii Mocăniâei care vor să recondiâioneze tronsonul de 7 km de cale ferată dintre Cornățel și Hosman și să aducă o locomotivă cu abur și vagoane pentru a pune în valoare această zonă frumoasă a României.

Astăzi mocaniâa Dragoș a cutreierat Sibiul și a ajuns în gară fără întârziere, parcurgând traseul în 1h 59min. Până la o nouă "călătorie" vă doresc alergări plăcute și trasee pitorești :-)

Autor articol: Dragoș Ciobanu, www.dragosciobanu.ro


Adauga comentariuUn comentariu.

Vineri, 6 Iunie 2014 10:53Victor a spus :
In a doua poza sa vad cei trei daci sprinteni: Dragos primul, Buri al doilea mare si verde, Victor al treilea doar un cap infasurat...
Bravo baieti, una din cele mai frumoase curse..
Succes la Hercules in weekend

Sibiu Semimaraton - alergare la puterea 21 (concurs Maratonul Meu) 5-4

Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2021. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007