Ro Club Maraton
Centru testare performanta sportiva Superfit
Home | Sitemap | Contact
Ultimele postari pe forum UK FR DE HU IT GR JP 223927.75 km alergati de noi      Concursuri Antrenament Nutritie Sanatate Alergatori Povesti Produse
Home Ro Club Maraton Competitii nationale Calendar AIMS Maratoane in lume FORUM Galerie media Contact

Sondaj de opinie

Care este ritmul cu care alergi un maraton? *
3-4 min/km
4-5 min/km
5-6 min/km
6-7 min/km
> 7 min/km


Nota : campurile cu * sunt obligatorii.


Arhiva sondaje de opinie
Sunteti aici :: Povesti » Team Spirit

Team Spirit

Pentru ca trebuia sa poarte un nume, i-am spus "Team Spirit". Claudia a propus acest nume, inspirata de chipiul cu care a venit in acea zi la alergare. Si toti am fost de acord ca e cel mai potrivit. Era exact ceea ce ne aducea impreuna: pe Radu Munteanu jr., Ligia Moga, pe mine, Gabriela Martin si pe Claudia Rusu (in foto de la stanga la dreapta).

Eram niste necunoscuti unii pentru ceilalti, cu un an mai devreme de a alerga, in aceeasi echipa, la   Maratonul Internațional Cluj-Napoca,  in aprilie 2013, la proba de maraton stafeta.

Cum am ajuns sa alergam in "Team Spirit"?

Ma pregateam pentru o ascensiune pe Mont Blanc (4810m), dar nu cu telecabina. Pentru asta aveam nevoie de capacitate de efort prelungit si rezistenta fizica si psihica. Am inceput cu pregatirea pentru crosul de 6 km, in 2012. Dupa trecerea liniei de sosire, eram deja hotarata sa particip la viitoarea editie la o proba competitiva, semimaratonul. Asa am cautat coechipieri de pregatire printre cunostintele facute la sala de sport, sala unde mergeam aproape zilnic.

Claudia a venit la primul antrenament, in noiembrie; am alergat impreuna vreo 5 km intr-o dimineata ploioasa dupa care mi-a zis ca nu prea are timp de antrenamente. Sa ii spun doar unde si cat sa alerge, ca o va face. In martie a inceput sa ma intrebe ce se intampla cu stafeta. In felul in care e dornica sa isi tina promisiunea facuta. Si s-a tinut de cuvant, alergand, inainte cu doua saptamani de ziua maratonului, cei 10 km - intr-un timp foarte bun.

(1)KIgQ0BJp_43400.jpg

Ligia tocmai se intorsese din Tenerife, dupa o tura de scufundari (o pasiune comuna a noastra). Cand i-am propus sa alergam impreuna, a acceptat imediat. Ne-am antrenat impreuna toata iarna si primavara. Alergarea de dimineata, la ora 8, in jurul lacului inghetat (in trei zile din saptamana) si pregatirea fizica pentru mobilitate, in sala, cereau un coechipier pe masura, la fel de motivat si entuziast.  Tot Ligia era cea care crestea viteza alergarii atunci cand simtea ca ma apropiam mai mult de un pas de ea.  Singura noastra recompensa, la sfarsitul fiecarui antrenament, era bucuria de a alerga împreună. Sau poate munca distractivă?  O altfel de munca decat cea facuta in restul zilei. Munca cu propriul corp si mintea, aduse la limita superioara de adaptare la mediu. Limite care erau din ce in ce mai inalte. Si asta ne incanta.

Radu era o cunostinta a Ligiei. Ne-am cunoscut de 1 Decembrie, la "Zilele Romaniei", in Kaprun (Austria). Atunci inca nu stiam ca tatal lui, dl. Radu Munteanu sr., a fost primul alergator roman pe distanta de 100km (consecutivi) in anul 1976. L-am rugat doar sa se gandeasca daca vrea sa fie membru in stafeta din primavara, in stafeta mixta, care inca nu avea un nume. Nu a raspuns nimic atunci dar, inainte cu doua saptamani de ziua competitiei, a zis prezent.

Asa am ajuns sa alergam impreuna, toti patru, cei 10,5 km, mai intai in jurul lacului apoi pe traseul competitiei. Doar doua alergari in echipa completa. La a treia alergare, deja predam stafeta de la unul la altul, cu numarul de concurs pe tricou, cu timpul cronometrat de chip-ul prins la glezna iar la final ne astepta o medalie.

Am ales sa fiu primul schimb din echipa ca sa pot alerga si a doua tura   - pentru semimaraton. Asa am alergat impreuna cu Claudia dupa ce i-am predat stafeta. Stafeta am alergat-o pentru mine iar semimaratonul l-am dedicat fratelui meu, Leon, care se afla atunci in a doua sa misiune militara in Afganistan.

Ce a urmat?

In anul urmator, 2014, Claudia a continuat stafeta "Team Spirit 2" (in care am alergat si Mihai -fratele lui Radu - si eu). Mai mult, fiind primul schimb de stafeta, Claudia a participat si la proba de semimaraton. Apoi, la interval de cateva luni, si la doua maratoane, dintre care unul montan.

Radu a alergat proba de semimaraton.

Ligia a alergat proba de maraton.

Sunt sigura ca urmeaza "Team Spirit", editia a 3-a si urmatoarele-

Pentru ca spiritul de echipa se da. Apoi se primeste. Apoi se primeste pentru a se da. Mai departe-

 

Autoare, Gabriela MARTIN


Adauga comentariuNici un comentariu.
Afisare 21 din 248.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Pagina 1 din 12


Alte articole despre Povesti
Ice Power Sponser Lysi Isostar Travel House Nike Flanco Salomon Centrul de nutritie Superfit Seba Med

Compress SportNutricultNewsmanphoto-marathon.ro

Home | Ro Club Maraton | Competitii nationale | Maratoane in lume | Antrenament | Nutritie | Sanatate | Povesti | Termeni si conditii | Contact
Copyright Ro Club Maraton 2021. Toate drepturile rezervate. - Website realizat de PHP Coder  si Triumf ®
Fondator Serban Damian, 2007